LOGO_LUPA_web

Krompir s suhimi paradižniki iz pečice

Krompir v pečici je nekaj najboljšega, pa naj bo sam ob solati ali kot priloga mesni ali ribji osnovi. Da ne bo vedno enako, tokrat predlagamo nekaj drugačnega. Krompir narežemo…

Enostavni lososovi zvitki

Včasih zadiši tudi malce eksotike, da nista vsak dan na mizi krompir in meso. Lososovi zvitki so enostavni, pripravljeni brez kuhanja in če dodamo še malce bolj bogato solato, so…

Zelenjavni pizza žepki

Pizza žepki so priljubljen prigrizek za otroške zabave, nadomestijo pa lahko tudi kosilo - ob njih se prileže še skleda zelene solate s fižolom. Sestavine: listnato testo paradižnikova mezga (in/ali…

Lešnikovi rogljički s čokolado

Oreh, mandelj ali lešnik, le katerega izmed treh kraljev oreščkov izbrati? Vsak da svojo strukturo in okus, a v teh rogljičkih so najboljši lešniki, zaradi katerih so piškoti zelo nežni…

Bučna juha z rdečo lečo

Sestavine: 1 žlica oljčnega olja 2 čebuli 2 stroka česna 800 g buče 100 g rdeče leče 1l jušne osnove timijan sol poper žlica kisle smetane bučna semena Priprava: Čebulo…

Hrustljav sirov hlebček za obiske – čeprav ga boste želeli pojesti sami!

Ne glede na to ali gostite zabavo, filmski večer ali pa le preprosto druženje s prijatelji je ta sirov hlebček nepogrešljiv. Hrustljav kruhek polnjen z zelišči, česnom, sirom in špinačo…

Hitre sladke kroglice na 5 načinov

Smo generacija, ki živi s hitrim tempom. Le kaj je torej bolj priročnega kot zdrave energijske kroglice, ki nam dajo energijo za premagovanje vsakodnevnih ovir? Enostavni in hitro narejeni prigrizek,…

Recept: Zdrava karfjolna župca

Potrebujete nekaj, da vas malo 'spravi k sebi'? Tale juhica je kot nalašč za tiste dneve, ko se počutite, kot da boste ravnokar zboleli - pa še nadvse okusna je!…

Veganski biftek

Veganski ''biftek'' se upravičeno imenuje tako, saj prav zares spominja na klasični tatarski biftek. Letos je zelo popularen tudi med tistimi, ki jedo mesnega. In najboljše? Narejen je v 5…

Že Prešeren je jedel Kranjske štruklje 

Vlado Kadunec Originalni recept te okusne sladice, ki je značilna za Kranj, je zapisala Magdalena Pleiweis leta 1868 v svoji knjigi Slovenska kuharica. Recept se glasi: "Naredi šest jajčnih blekov;…