Hrustljava jabolčna krostata

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih)…

Poletna pašta s češnjevci in baziliko

Dokler je vrt poln češnjevcev in diši po baziliki, do takrat je poletje! Tale preprosta pašta vzame toliko časa, kolikor…

Kako shraniti borovnice, da ne splesnijo

Mmm ... borovnice. Le kdo jih ne mara? Iz njih lahko naredimo marmelado, različne sladice ali pa jih le preprosto…

Recept: Sataraš z jajcem, kot včasih

Sataraš je jed zelenjave, za katero se zdi, da je šla malo v pozabo. Sataraš z jajcem je v tem…

Recept: pečene slive z mascarponejem

Tokrat o slivah malo drugače - ne v piti, marmeladi ali cmokih. Sestavine: 6 izkoščičenih sliv (lahko dodamo tudi kakšno…

Osvežilni limonin sorbet

Odličen veganski limonin sladoled ali sorbet lahko naredimo tudi brez aparata za sladoled. Primeren je ob vseh priložnostih, najbolj pa…

Pita z rdečo peso

Rdeča pesa ni samo za vlaganje. Malce bolj drzni jo kombinirajo še marsikam. Denimo, v okusno pito … Sestavine: 250…

Fotorecept: borovničev sladoled

Naša zgodba z borovnicami se je začela prejšnji vikend, v bližnjem gozdu. Tudi borovnice, kupljene na lokalni tržnici ali na…

Zelenjavne ‘čufte’ – ajdove kroglice

Tokrat odličen domač recept za čufte, v brezmesni različici! Čas priprave 60 minut Pripravili boste 14 kroglic Sestavine:  1 skodelica…

5 odličnih idej kako uporabiti paradižnike

Poletje je odličen čas za paradižnike! To je čas, ko so najboljši – lepo rdeči, sočni in polni okusa. Obstaja…