Pohištvo po meri: stranka dobi, kar si želi

december 9, 2017

Danes je na trgu veliko masovnega pohištva, ki je cenovno bolj dostopno kot pa pohištvo izdelano po meri pri mizarju. „Kot pri vsaki drugi stvari je tudi pri pohištvu praviloma tako, da za malo denarja dobimo manj kakovosti,“ pravi Damjan Hočevar iz družinskega podjetja Pohištveno mizarstvo Hočevar, ki deluje že od leta 1989.

Njihovo vodilo so, kot povedo, kakovostni izdelki in posledično zadovoljne stranke. Po meri izdelujejo vse od pohištva za državne ustanove do pohištva za podjetja in zasebne stranke, pa tudi specialne unikatne izdelke za sakralne objekte.

IMG_3843

Neskončne možnosti za oblikovanje pohištva

„Prednost pohištva po meri je predvsem v tem, da stranka dobi tisto kar si želi, torej izdelek po točno določenih merah, pa tudi videz in funkcionalnost izdelka. Ker uporabljamo praktično vse vrste materialov, ki so trenutno na voljo, torej ne samo lesa in lesnih kompozitov, ampak tudi steklo, kamen, kerrock, tapetniške materiale, so možnosti pri oblikovanju izdelka praktično neskončne,“ pove Hočevar. Prioriteta je vseeno predvsem uporaba masivnega lesa in furnirja. Z osebnim pristopom do vsake stranke dosežejo to, da kupec res dobi tisto, kar si želi. Pri tem so njihove izkušnje znanje pomembna dodatna pomoč. „Naša storitev obsega tudi montažo, ki pa je prav tako pomembna, če ne še bolj. Zato je za nas pomembno, da nudimo celovito storitev in ostajamo na razpolago tudi kadarkoli kasneje,“ še doda sogovornik. In pri vsem tem so njihove izkušnje iz preteklosti in pridobljeno znanje pri delu dodatna pomoč, da znajo pravilno svetovati in vse ideje iz papirja tudi udejanjiti in izdelati dober končni izdelek.

Damjan Hočevar: „Dandanes je na trgu veliko masovnega pohištva, ki je cenovno bolj dostopno kot pa pohištvo izdelano po meri pri mizarju.  Kot pri vsaki drugi stvari je tudi pri pohištvu praviloma tako, da za malo denarja je manj kvalitete. Zato je pri takšnem pohištvu  seveda cena na prvem mestu in potem vse ostalo. Zato pa “trpi” kvaliteta izdelka.“

 

Predlog za obnovo dnevne sobe

Hočevar nam poda tudi nekaj idej za obnovo dnevne sobe: „V kolikor imamo manjše stanovanje, bomo seveda želeli več omar za shranjevanje – pomembno je, da prostora ne zasičimo preveč, pri čemer so pomembne tudi barve. Zato izberemo svetlejše barve, saj tako prostora ne bomo optično ‘zmanjšali’. Zanimive so kombinacije svetlih enobarvnih odtenkov za fronte omar in les za obod omar ali samo zgornjih ploskev omar. Če želimo postaviti večjo omaro za shranjevanje, jo naredimo tako, da večje ploskve vrat ‘presekamo’ s steklom ali pa kakšno odprtino. V hiši, kjer je dnevni prostor običajno večji, je lahko pohištvo zelo minimalistično, ampak toliko bolj atraktivno.“

018e9e7a25b7c2bbf18d545844e2200af1c707a576

Kaj je trenutno ‘v trendu’?

Trenutno se na sejmih in v katalogih po njegovih besedah največkrat pojavljajo dnevne sobe z nizkimi elementi (največkrat so to daljši predalniki) in posameznimi visečimi omaricami, ki so največkrat ločeno postavljene na steni. „Televizija je pogosto montirana na leseni oblogi in dvignjena nad lesenim elementom. Vedno več je uporabe LED luči za oblogami, kot ambientalna svetloba,“ še doda Hočevar.

Prednost današnjega dne je, da lahko zelo hitro poiščemo ogromno idej in rešitev kar na spletu. Nato pa s pravim nasvetom mizarja/strokovnjaka to idejo tudi prenesemo v svoj prostor.


Več na: Mizarstvo Hočevar

Foto: Mizarstvo Hočevar

(Visited 99 times, 4 visits today)