LOGO_LUPA_web

Zeleni festival Rogatec: Sejem semen, sadik, zelišč in kulinarika

april 27, 2017

V soboto 29. aprila se bo, med 10. in 17. uro, v Muzeju na prostem v Rogatcu odvijal Zeleni festival Rogatec 2017. Za obiskovalce pripravljajo program poln dogajanja in zanimivosti.

Festival se začenja z degustacijo, prikazom in predavanjem o industrijski konoplji ob 10. uri. Zadruga Konopko pripravlja kup zanimivih informacij ter prikaz uporabe konopljinih izdelkov: konoplja v prehrani, kulinariki, v gradbeništvu, v kozmetiki, oblačila iz konoplje in uporaba v zdravstvu. Vsak udeleženec predavanja dobi za domov tudi darilo – paket konopljinega čaja.

Predavanje: Skoraj vse o industrijski konoplji

Potrebne so prijave preko spletne strani www.konopko.si/prijava-na-predavanje ali telefonsko številko 03 81 21 025. Prispevek za predavanje, prikaz in degustacijo je 5 €/osebo.

Festival se nadaljuje z izdelavo in pokušino zeliščnih namazov in prikazom uporabe bio volnenega filca v vrtnarstvu. Ob 14. uri so boste lahko pogledali prikaz trikov za obilje pridelkov na vrtu, zatem pa se udeležili peke kruha ‘žulik’ z zelišči in Rogatkove dejavnice. Festival se bo zaključil s predstavitvijo Rastlinjak rešitev za zdrav paradižnik.

Med 12. in 13. uro bo za vse obiskovalce svoja vrata odprl tudi Konjeniški center Rogatec. Na festivalu ne bodo manjkale niti nagrade igre in gostinska ponudba, tja pa se lahko odpeljete kar z brezplačnim cestnim vlakom.

vlakec zeleni festival

(Visited 42 times, 1 visits today)