Zeleni dan slovenskega turizma: 24 novih nosilk znaka Slovenia Green

maj 25, 2019
Foto: Michael Matti, www.slovenia.info

Danes na dan svetovne biotske raznovrstnosti, v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green, v Rogaški Slatini poteka tretji ZELENI DAN SLOVENSKEGA TURIZMA. Letošnji osrednji dogodek trajnostnega turizma Slovenije poteka na mednarodni dan biotske raznovrstnosti pod tematiko Turizem in podnebne spremembe.

Na letošnjem dogodku je novih 24 nosilk, od tega 11 destinacij, 12 nastavitev in en park prejelo znak  Slovenia Green.

Novi člani ZSST so destinacije Kostanjevica na Krki, Lenart, Sveta Ana, Brežice, Postojna, Miren Kras, Moravske Toplice, Ljubno, Rečica ob Savinji, Kanal ob Soči in Razkriški kot. Nov park v zeleni shemi je Krajinski park Logarska dolina, nove nastanitve pa Hostel Bearlog, Kamp Menina, Prenočišča Kogoj, Alpik Chalets, Saksida, Camp Jezero Kočevsko, Hotel Park- Terme Dobrna, Camp Špik, Camp Danica, Camping Bela krajina, Eco Camp Korita in Oštarija – Herbelier.

Vir: www.slovenia.info

Nekatere destinacije so svoj znak nadgradile iz bronastega v srebrnega oz. zlatega.

Slovenija globalno porepoznana kot ena vodilnih sil trajnostnega razvoja

»Na Slovenski turistični organizaciji smo ponosni, da ima od danes znak ‘Slovenia Green’ 24 novih destinacij in ponudnikov slovenskega turizma, skupno pa že 88 destinacij in ponudnikov. Slovenija je danes globalno prepoznavna kot ena vodilnih sil trajnostnega razvoja, Zelena shema slovenskega turizma pa večkrat nagrajena ter uveljavljena kot primer dobre prakse sistematičnega spodbujanja trajnostnega turizma na državni ravni. Zelena shema spodbuja razvoj trajnostnih destinacij in produktov ter pomaga uresničevati obljubo, ki jo daje znamka I FEEL SLOVENIA. Današnji zeleni dan je posvečen turizmu in podnebnim spremembam, ohranjanju biodiverzitete in bogastva voda, hkrati pa nujnosti valoriziranja naravnih in kulturnih vrednot ter oblikovanja privlačnih doživetij višje dodane vrednosti. Opozoriti želimo na nujnost ukrepanja, torej na nujnost blaženja posledic in prilagajanja turistične ponudbe spremembam. Cilj vsake destinacije mora biti povečanje kakovosti okolja in življenja za njene prebivalce – in prav to je v samem bistvu trajnostnega razvoja, s tem pa bo postala tudi bolj privlačna za obiskovalce,« je ob obeležitvi Zelenega dneva slovenskega turizma izpostavila mag. Maja Pak, direktorica STO.

 

Vir: STO, www.slovenia.info

(Visited 121 times, 1 visits today)