LOGO_LUPA_web

Zajahajte valove – tudi v hladnih dneh!

februar 28, 2018

Plavanje in namakanje v vodi je le še oddaljen poletni spomin. A zakaj ga ne bi oživili? To si lahko privoščimo v katerem izmed pokritih bazenov, ki ponujajo številne atrakcije.

102_1525

Obilje atrakcij

Eden prvih takšnih kompleksov pri nas je bila zimska Termalna riviera v Čateških toplicah. Bazenski kompleks z 2300 kvadratnimi metri termalnih vodnih površin ni samo največji v Sloveniji, ampak ima tudi veliko ponudbo atrakcij.

gusarska ladja

Poleg običajnih bazenskih užitkov z masažnimi bazenčki in umetnimi slapovi za zabavno plavanje poskrbi še hitra reka, ter vsake toliko časa tropska nevihta z grmenjem, bliskanjem in dežjem. Najmlajšim je namenjen čofotalnik z igrali ter  gusarska ladja. Na njej se lahko otroci pa tudi starši prelevijo v čisto prave gusarje. Poskusijo se lahko celo v streljanju z vodnimi topovi. Za atraktiven videz skrbi še bruhajoč vulkan, ki se dviguje nad gusarsko ladjo. Z njegovih pobočij pa se je mogoče spustiti po toboganih.

Užitki na deski

Posebej pa nas je pritegnila proga za deskanje, ki z močnimi curki vode omogoča pogoje zelo podobne valovom, na katerih je mogoče surfati oziroma deskati. Deskanje na progi je vendarle drugačno od naravnega, zato je zanj na voljo posebna mehkejša deska.

102_1513

Deskanje je na prvi pogled videti prav zabavno enostavno. A ko se z desko v rokah soočiš z močnimi curki vode je drugače. Nekaterim kar takoj uspe, da se na progi obdržijo dlje časa, drugi potrebujejo več poizkusov. Sem in tja kdo tudi obupa – še najpogosteje kateri izmed staršev. A z malo truda se lahko slej ko prej vsak predaja užitkom, ki jih omogoča tovrstno deskanje na valovih.

Igor Fabjan

Foto: Igor Fabjan (razen naslovne)

(Visited 41 times, 1 visits today)