LOGO_LUPA_web

Za varno motoristično sezono

marec 17, 2019

Letošnja motoristična sezona se je po precej kratki in mili zimi začela nekoliko prej. Vse, ki že nestrpno čakajo, da bodo naredili prve kilometre, policija vabi, da se pred začetkom sezone udeležijo delavnic in se tako ustrezno pripravijo na varno vožnjo z motorjem.

Objavljamo seznam brezplačnih preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna:

PU Nova Gorica

  • nedelja, 24. marec 2019, med 9. in 12. uro (pred Mercator Centrom v Novi Gorici): praktično usposabljanje motoristov za varnejšo vožnjo. Na dogodku sodelujejo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica, Avto-moto zveza Slovenije, Svet za preventivo in vzgojo v prometu Mestne Občine Nova Gorica in Šolski center Nova Gorica. Poleg usposabljanja motoristov bodo na dogodku tudi druge zanimive aktivnosti; ob 11. uri bo potekalo tekmovanje s poganjalčki za najmlajše, ob 12. uri pa se začne turistična vožnja z motorji.
  • sobota, 20. april 2019, od 10. ure dalje (ob poligonu na Logu pod nekdanjo vojašnico): Moto Klub Soča v Tolminu organizira teoretično in praktično moto delavnico. Na dogodku sodelujeta tudi policist Policijske postaje Tolmin in policist motorist inštruktor varne vožnje motornih koles s Postaje prometne policije Nova Gorica, ki bosta udeležencem predstavila najprej teoretični del varne vožnje in pripravo motornega kolesa za vožnjo, zatem pa še na tamkajšnjem poligonu predstavila prvine varne vožnje. Poleg policistov bodo na prireditvi sodelovali tudi reševalci Zdravstvenega doma Tolmin, pri katerih boste lahko izvedeli vse o nudenju prve pomoči poškodovanemu motoristu, člani omenjenega motokluba in drugi.

PU Koper

  • sobota, 6. april 2019, med 9. in 17. uro (na dvorišču avtocestne baze Postojna): poteka brezplačno usposabljanje in trening voznikov motornih koles. V teoretičnem delu se bodo motoristi seznanili s problematiko prometnih nesreč in najpogostejšimi dejavniki tveganja zanje ter dobili odgovore na številna vprašanja. V praktičnem delu pa se bodo lahko udeležili treninga varne vožnje na poligonu, kjer bo vsak motorist deležen osebnega pristopa. Seznanili se bodo tudi s pravilnim nudenjem prve pomoči. Naučili se bodo ravnanja z defibrilatorjem in zaustavljanja krvavitve s prevezo. Svoj delo bodo predstavili tudi gasilci, ki bodo pokazali, kako poteka reševanje ponesrečenca v prometni nesreči. Organizator dogodka je Direkcija za avtoceste Republike Slovenije, na dogodku pa sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Koper, predstavniki Zdravstvenega doma Postojna, Prostovoljnega gasilskega društva Pivka, Sveta za preventivo Občine Postojna, Javne agencije RS za varnost prometa idr. Zaradi omejene velikosti skupine je potrebna prijava, in sicer preko e-pošte na olga.kobal@dars.si ali darjan.kapelj@dars.si, več informacij pa dobite tudi na (05) 700 24 53.
  • sobota, 20. april 2019, med 9. in 17. uro (na dvorišču avtocestne baze Postojna): poteka brezplačno usposabljanje in trening voznikov motornih koles. V teoretičnem delu se bodo motoristi seznanili s problematiko prometnih nesreč in najpogostejšimi dejavniki tveganja zanje ter dobili odgovore na številna vprašanja. V praktičnem delu pa se bodo lahko udeležili treninga varne vožnje na poligonu, kjer bo vsak motorist deležen osebnega pristopa. Seznanili se bodo tudi s pravilnim nudenjem prve pomoči. Naučili se bodo ravnanja z defibrilatorjem in zaustavljanja krvavitve s prevezo. Svoj delo bodo predstavili tudi gasilci, ki bodo pokazali, kako poteka reševanje ponesrečenca v prometni nesreči. Organizator dogodka je Direkcija za avtoceste Republike Slovenije, na dogodku pa sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Koper, predstavniki Zdravstvenega doma Postojna, Prostovoljnega gasilskega društva Pivka, Sveta za preventivo Občine Postojna, Javne agencije RS za varnost prometa idr. Zaradi omejene velikosti skupine je potrebna prijava, in sicer preko e-pošte na olga.kobal@dars.si ali darjan.kapelj@dars.si, več informacij pa dobite tudi na (05) 700 24 53.
  • sobota, 11. maj 2019, med 9. in 17. uro (na dvorišču avtocestne baze Postojna): poteka brezplačno usposabljanje in trening voznikov motornih koles. V teoretičnem delu se bodo motoristi seznanili s problematiko prometnih nesreč in najpogostejšimi dejavniki tveganja zanje ter dobili odgovore na številna vprašanja. V praktičnem delu pa se bodo lahko udeležili treninga varne vožnje na poligonu, kjer bo vsak motorist deležen osebnega pristopa. Seznanili se bodo tudi s pravilnim nudenjem prve pomoči. Naučili se bodo ravnanja z defibrilatorjem in zaustavljanja krvavitve s prevezo. Svoj delo bodo predstavili tudi gasilci, ki bodo pokazali, kako poteka reševanje ponesrečenca v prometni nesreči. Organizator dogodka je Direkcija za avtoceste Republike Slovenije, na dogodku pa sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Koper, predstavniki Zdravstvenega doma Postojna, Prostovoljnega gasilskega društva Pivka, Sveta za preventivo Občine Postojna, Javne agencije RS za varnost prometa idr. Zaradi omejene velikosti skupine je potrebna prijava, in sicer preko e-pošte na olga.kobal@dars.si ali darjan.kapelj@dars.si, več informacij pa dobite tudi na (05) 700 24 53.
  • sobota, 25. maj 2019, med 9. in 17. uro (na dvorišču avtocestne baze Postojna): poteka brezplačno usposabljanje in trening voznikov motornih koles. V teoretičnem delu se bodo motoristi seznanili s problematiko prometnih nesreč in najpogostejšimi dejavniki tveganja zanje ter dobili odgovore na številna vprašanja. V praktičnem delu pa se bodo lahko udeležili treninga varne vožnje na poligonu, kjer bo vsak motorist deležen osebnega pristopa. Seznanili se bodo tudi s pravilnim nudenjem prve pomoči. Naučili se bodo ravnanja z defibrilatorjem in zaustavljanja krvavitve s prevezo. Svoj delo bodo predstavili tudi gasilci, ki bodo pokazali, kako poteka reševanje ponesrečenca v prometni nesreči. Organizator dogodka je Direkcija za avtoceste Republike Slovenije, na dogodku pa sodelujejo tudi policisti Postaje prometne policije Koper, predstavniki Zdravstvenega doma Postojna, Prostovoljnega gasilskega društva Pivka, Sveta za preventivo Občine Postojna, Javne agencije RS za varnost prometa idr. Zaradi omejene velikosti skupine je potrebna prijava, in sicer preko e-pošte na olga.kobal@dars.si ali darjan.kapelj@dars.si, več informacij pa dobite tudi na (05) 700 24 53. V primeru napovedi slabega vremena, bo dogodek prestavljen na rezervni termin, in sicer 13. april 2019.

PU Ljubljana

  • sobota, 13. april 2019, ob 10. uri (igrišče Srednje ekonomske šole in gimnazije Trbovlje, Mestni trg 4): brezplačna preventivna delavnica, ki jo organizira Zveza šoferjev in avtomehanikov Trbovlje. Motoristi se bodo lahko preizkusili na posebej pripravljenem poligonu, kjer bodo pod budnim očesom policista motorista inštruktorja preverili svoje znanje in spretnosti. Ostali in tisti, malo manj drzni motoristi, pa bodo svoje veščine obvladovanja motorja lahko varno preizkusili na simulatorju vožnje motornega kolesa. Predstavili bomo tudi opremo, ki jo policisti uporabljajo pri nadzoru prometa in pri drugih oblikah dela.

S policije še sporočajo, da je to seznam trenutno znanih aktivnosti, ki pa ga bomo sproti dopolnjevali in objavljali morebitne spremembe. Zato vabijo k rednem spremljanju njihove spletne strani, da se pravočasno seznanite z načrtovanimi dogodki na območju svoje policijske uprave.

Vir in foto: policija.si

(Visited 18 times, 1 visits today)