LOGO_LUPA_web

Blejski vodni festival znova postavlja vodo na prvo mesto

junij 6, 2018
Foto: Franci Ferjan (www.slovenia.info)

7. in 8. junija bo na Bledu potekal tradicionalni Blejski vodni festival, kjer bodo prisotni številni domači in tuji strokovnjaki s področja voda, predstavniki vladnih organizacij, gospodarstva, gostincev in umetnikov, ki bodo predstavili svoje vidike, ideje in inovacije, kako vodne vire dvigniti na kar najvišji nivo.

Namen dogodka Blejski vodni festival je nagrajevati in povezati različne organizacije, mednarodne strokovnjake, aktiviste, filmske ustvarjalce, gospodarstvo, politiko, šole in širšo javnost.

vodnifestival

Vodo je treba spoštovati in negovati

»Blejski vodni festival je dogodek, ki ga organizira neprofitna in nevladna organizacija s plemenitim namenom. Smo ekipa mladih zanesenjakov, ki si prizadeva združiti več segmentov – od stroke, politike, gospodarstva in širše javnosti – v skupno platformo, ki izpostavlja pomembne inovacije v svetu vodnih virov. Danes smo vodilna vodna platforma za inovacije v regiji. Voda je namreč vir življenja, zato jo je treba ustrezno spoštovati in negovati. Sporočila BVF so jasna in razumljiva sleherniku, filmski del dogodka z vrhunskimi dokumentarnimi deli pa eden najboljših načinov ozaveščanja javnosti o izzivih, ki svet čakajo ob neustrezni skrbi za vodo,« je povedal Mario Gajić, organizator in ustanovitelj neprofitne organizacije Bled Water Festival.

Degustacija slovenskih voda

Svečani otvoritvi dogodka bo sledila prav posebna degustacija, in sicer degustacija vode. Organizatorji bodo zagotovili preizkušanje vode iz desetih vplivnih in visoko ocenjenih slovenskih restavracij iz različnih regij v Sloveniji, ti bodo udeležencem tudi podrobneje predstavljeni, vključno z izvirom (in oddaljenostjo črpališča), temperaturo, fizikalnimi in kemijskimi parametri, ter širšo zgodbo glede njene oskrbe in obdelave ter pomenom za lokalno skupnost.

Najboljši slovenski vodni vir bo tudi nagrajen, saj bo poleg degustacije potekalo tudi ocenjevanje – voda z največ prejetimi glasovi udeležencev bo razglašena za Najbolj okusno vodo leta 2018.


Več na: bledwf.com

(Visited 44 times, 1 visits today)