LOGO_LUPA_web

Velenje: namesto ognjemeta in sprejemov denar namenjajo za otroke

november 27, 2018

Dodatnih 10 tisoč evrov bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič letos namenil za delo Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje.

“Gre za sredstva, ki so bila prvotno namenjena za organizacijo dveh tradicionalnih sprejemov – novoletni sprejem in sprejem za medije. Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje bo ta sredstva namenil za pomoč posameznikom, ki zanjo zaprosijo, za pomoč socialno ogroženim družinam pri nakupu šolskih potrebščin in za letovanje teh otrok,” so pojasnili na MO Velenje.

Tudi sicer v Mestni občini Velenje vsako leto decembra namenjajo dodatna sredstva za dobrodelne namene ali trajnejše projekte. Tako so lani namesto ognjemeta raje namenili 5 tisoč evrov za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske za nakup novega kombiniranega vozila. Predlani so namesto ognjemeta sredstva namenili za nakup novega otroškega igrala na Velenjski plaži, ki je prilagojeno za otroke s posebnimi potrebami. Leta 2015 pa so namesto ognjemeta nakupili 3D tiskalnike za vse velenjske osnovne šole in Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje.

Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje na podlagi vlog dodeljuje sredstva posameznikom, družinam, humanitarnim organizacijam za nakup prehrambnih paketov in šolskih potrebščin ter za letovanje otrok na morju.


Dobrodelna sredstva bo župan s čekom simbolično predal predsedniku odbora Dragu Kolarju v petek, 30. novembra, ob 18. uri na Titovem trgu. Predaja čeka bo potekala v sklopu koncerta ob prižigu praznične razsvetljave, na katerem bo nastopila Natalija Verboten s skupino Plamen.

(Visited 142 times, 1 visits today)