LOGO_LUPA_web

V Radljah ob Dravi pričakujejo regionalni gasilski poligon

september 27, 2017
Foto: mo.gov.si

V Radljah ob Dravi so prejšnji teden pripravili slovesnost, na kateri so položili temeljni kamen za izgradnjo koroškega regijskega poligona za usposabljanje gasilcev.

Ministrica za obrambo Andreja Katič, županom občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek so položili temeljni kamen ob tamkajšnjem gasilskem domu, kjer bo predvidoma v letu dni zgrajen nov regijski gasilski poligon.

V Sloveniji bo v naslednjih letih zgrajenih 16 regijskih gasilskih poligonov, prvi pa od letošnjega poletja že deluje v Ormožu.

Še več znanja gasilcev

Ministrica je poudarila nujnost nenehnega izobraževanja v gasilskem znanje in veščinah ter potrebo po sodobnem gasilskem poligonu. Današnji dogodek je rezultat prizadevanja lokalne skupnosti in gasilcev, da v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje in Gasilsko zvezo Slovenije v koroški regiji pridobijo nov sodoben gasilski poligon. Poligon, na katerem bodo potekala zahtevna praktična usposabljanja gasilk in gasilcev bo pripomogel, da že sicer bogato znanje dvignejo na najvišjo raven.

Po polaganju temeljnega kamna pa po gasilci PGD Radlje ob Dravi s posadko helikopterja Slovenske vojske prikazali praktičen potek gašenja s pomočjo helikopterja.

Vir: www.mo.gov.si

(Visited 36 times, 1 visits today)