LOGO_LUPA_web

Ura za Zemljo: “Odreši se plastike, izberi naravo”

marec 30, 2019

Leto je naokrog in zadnjo soboto v marcu (30. 3.), med 20.30 in 21.30 bomo ugasnili luči po domovih in mestih po vsem svetu, v podporo globalni akciji Ura za Zemljo.

Od leta 2007, ko je Svetovna organizacija za varstvo narave (WWF) prvič izvedla Uro za Zemljo, je simbolični dogodek postal največje svetovno gibanje za okolje ter navdih za posameznike, skupnosti, podjetja in organizacije v več kot 180 državah po vsem svetu. Narava nas oskrbuje z življenjsko pomembnimi elementi – voda, zrak, zavetje in nam omogoča življenje samo, vendar je, zaradi podnebnih sprememb in izginjanja biotske raznovrstnosti, ogroženo tudi naše udobje.

“Odreši se plastike, izberi naravo”

Letos bo WWF v Sloveniji akcijo vodila pod sloganom “Odreši se plastike, izberi naravo”, saj je to težava, ki zahteva čim večjo pozornost in zavezo ljudi, občin, podjetij in vlad, da se na tem področju naredi več. Na spletni strani WWF je aktivna tudi peticija za končanje onesnaženja planeta s plastiko, svoj podpis lahko oddate s klikom tukaj.

Ura v temi je lahko zelo zabavna

Ena ura v temi naj bo opomin, da moramo narediti več za zdravje našega planeta. Ste se morda vprašali, kaj početi v tej uri? Lahko se odpravite na sprehod in opazujete zvezde, ali pa si ob svečah pripravite romantično večerjo ali zabavno druženje s prijatelji in družabnimi igrami. Malo drugačna, a zanimiva izkušnja.

 

 

Vir. WWF Adria in Ura za Zemljo

(Visited 165 times, 3 visits today)