LOGO_LUPA_web

Foto: Rifuzl

Težko pričakovani Rifuzl, prva trgovina brez plastične embalaže, že posluje!

januar 8, 2019

Odlična novica za vse okoljsko ozaveščene kupce, konec decembra je v Ljubljani odprla svoja vrata trgovina Rifuzl. Prva živilska trgovina v Sloveniji, kjer ni nič pakirano v plastiko za enkratno uporabo.

Manca Behrič in Primož Cigler sta v preteklosti želela v lastnem življenju zmanjšati količino plastike in ugotovila, kako težek korak je to in koliko časa ter energije jima to vzame. Dolgo je v njima tlela ideja, da bi odprla trgovino, kjer bi na enem mestu lahko dobili vse, kar potrebujemo, vendar brez plastične embalaže – večinoma izdelke na rinfuzo oziroma pakirane v povratno steklovino. »Do pomladi lanskega leta sva čakala, da se bo nekdo lotil in odprl takšno trgovino pri nas. Ker se to ni zgodilo, sva začela resno razmišljati o tem, da bi se tega projekta lotila midva. In sva se, z namenom da ljudem približava in olajšava zero waste način nakupovanja,« nam zaupa Primož.

Preberite celotno njuno zgodbo, kako se je vse skupaj začelo TUKAJ

Pestra ponudba živil in Zero Waste pripomočkov

Rifuzlova glavna ponudba so živila: žita, stročnice, kaše, kosmiči in granole, semena, testenine, olja, kis, jajca, moke, oreščki, med, marmelade, suho sadje, čokolada, piškoti, sladkor, vložnine … V ponudbi imajo tudi čistila in izdelke za Zero Waste način življenja.

Foto: Rifuzl
Foto: Rifuzl

Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj . V prihodnjih tednih in mesecih obljubljata še več izdelkov z lokalnih kmetij ekološke oz. trajnostne pridelave. In ne pozabite: zaželeno je, da prinesete s seboj svojo embalažo za večkratno uporabo (bombažne vrečke, steklene kozarce, steklenice …), kamor boste natresli in nalili živila, ki so na voljo v rinfuzi.

Foto: Rifuzl
Foto: Rifuzl

Trgovina Rifuzl se nahaja na Celovški cesti 111 v Šiški (Ljubljana), v neposredni bližini Kina Šiška. Lokacija je dobro dostopna z javnim prevozom (le nekaj korakov stran od postaje LPP Kino Šiška), s kolesom, urejeno pa je tudi 30 minutno brezplačno parkiranje. Rifuzl je odprt med delavniki od 9h do 18h, v soboto pa od 9h do 13h.

(Visited 1.704 times, 3 visits today)