Tek na najvišjo stavbo letos tudi za otroke

november 8, 2016
Treningi potekajo že od oktobra (Foto: Damjan Končar, vir: Alive Step Up)

Že tretje leto zapored bo v Sloveniji potekal tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji. Kristalna palača v ljubljanskem BTC-ju bo za en dan postala edinstven izziv vsem, ki jo bodo želeli čim hitreje premagati.

19. novembra bo 600 tekačev premagovalo 459 stopnic oz. 20 nadstropij.

Lahka in ekstremna kategorija ter štafeta, letos pa tudi ‘junior’

Tekmovalo se bo v dveh kategorijah. “Lahka, tako imenovana Step Up kategorija (1x osvoji vrh in premagaj 459 stopnic) in ekstremna kategorija, imenovana Ekstremni Step Up (3x osvoji vrh in premagaj 1377 stopnic). Posebno kategorijo pa bo predstavljala kategorija Alive Step Up štafeta, namenjena ekipam: podjetja, gasilska društva, športna društva, itd. (3 tekmovalci si predajajo štafetno palico, vsak v ekipi osvoji vrh),” pojasnjujejo organizatorji, ŠD Alive. Letos so prvič dodali še individualno gasilsko kategorijo in pa kategorijo Alive Step Up JUNIOR, v kateri lahko tečejo osnovnošolci.

Boštjan Gams, vodja Alive Step Up-a, nam je ob tem povedal: “Zelo smo veseli, da tek počasi postaja tradicionalen in da vsako leto spodbudimo več ljudi k uporabi stopnic namesto dvigala. Letošnjega teka se posebej veselimo, saj bodo z nami prvič tudi otroci.”

Sredstva za otroke Pediatrične klinike

Dogodek bo tudi dobrodelen. Tudi letos bodo zbirali sredstva za otroke Pediatrične klinike Ljubljana. Zadnji uradni trening pred tekmo bo potekal prav v Pediatrični kliniki, kjer bo mogoče sodelovati s prostovoljnimi prispevki, s katerimi bodo v ŠD Alive kupili igrače za otroke Pediatrične klinike.


Prijave na tek so odprte do nedelje, 13. novembra, na alive.si.

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)