LOGO_LUPA_web

http://www.planinska-zveza.si

Tečaj za naziv ‘Varuh gorske narave’

februar 27, 2019

Komisija za varstvo gorske narave razpisuje usposabljanje za pridobitev naziva Varuh gorske narave. Tečaja se lahko udeležijo člani planinskih društev, ki so stari najmanj 18 let in imajo dokončano V. stopnjo splošne izobrazbe.

Udeleženci bodo po opravljenih vseh obveznostih pridobili strokovno usposobljenost I. stopnje, z nazivom Varuh gorske narave.

”V času, ko skušamo k delovanju človeka v njegovem okolju pristopati celovito, ugotavljamo, da so vplivi človeka na gorski svet ter njegove žive in nežive sestavine veliko kompleksnejši od varovanja zaščitenih živalskih in rastlinskih vrst. Ob uveljavljanju programov ekološke sanacije planinskih koč, vzdrževanju planinskih poti ter organizaciji različnih oblik planinske dejavnosti (planinski izleti, pohodi, turni smuki, plezalni vzponi, tabori …) potrebujemo v planinskih društvih in meddruštvenih odborih koordinatorje, ki bodo tako ob prenovi ali gradnji planinske koče kot ob vzdrževanju, označevanju in nadelavi planinskih poti,vodenju izletov, načrtovanju usposabljanj in oblikovanju programa (dejavnosti) planinskega društva znali ravnati in vzgajati v skladu z načeli varovanja gorske narave,” so zapisali na Planinski zvezi Slovenije.

Rok za prijavo je: 10. april 2019.

Strokovni naziv bo pridobil tisti udeleženec usposabljanja, ki bo prisoten na najmanj 80% predavanjih in praktičnem delu; ki bo uspešno opravil preizkus znanja; ki bo najkasneje 60 dni po pisnem izpitu oddal seminarsko nalogo, pozitivno ocenjeno s strani izbranega mentorja.

Več informacij na: kvgn.pzs.si

 

 

(Visited 159 times, 1 visits today)