LOGO_LUPA_web

Spoznavanje kulturne dediščine s telefonom v rokah!

april 27, 2018

Nexto – aplikacija mladih slovenskih razvijalcev deluje na področju kulturnega turizma in interpretacije dediščine, zgodovine. Na igriv način omogoča novo izkušnjo vodenja po različnih znamenitostih in lahko nadomesti celo turističnega vodnika. Privlačna je predvsem, ker uporabnike postavi v vlogo aktivnih raziskovalcev.

buildings-1866490_640

Aplikacijo Nexto si lahko prenesete TULE.

Poučno in zabavno

Uporabniki med sprehajanjem na različnih lokacijah spoznavajo zanimivosti, skrivnosti, zgodovinske like, rešujejo uganke in še kaj. Na voljo je več različnih izzivov za vsako destinacijo. Aplikacija je narejena za različne privlačne kraje (ponekod je brezplačna). Narejena je tako, da uporabnik prejme podatke v besedilni, slikovni in zvočni obliki, ko se približa interesni točki.

Foto: Jošt Gantar, STO
Foto: Jošt Gantar, STO

Med tako predstavljenimi kraji so Škocjanske jame, Postojnska jama, Ljubljanski grad, Tehniški muzej v Bistri…

Legende Pirana

Med najbolj privlačnimi pa je predstavitev Pirana.

Foto: Igor Fabjan
Foto: Igor Fabjan

Poimenovali so jo Legende Pirana, saj z njeno pomočjo spoznavate različne, tudi manj znane zgodbe: od legende o zavetniku mesta, pa do barvanja hiše Benečanke, ki na vašem telefonu spet lahko postane rdeča, kot je bila zadnja desetletja. Z uspešnim reševanjem lahko odklepate virtualne spominke. Če rešite vse izzive pa vas v turistično informacijski pisarni čaka drobno darilce.

Delovanje aplikacije si lahko ogledate v videu:

 

Igor Fabjan

(Visited 29 times, 2 visits today)