LOGO_LUPA_web

Spoznajte Slovenijo z junaki in junakinjami Slovenije

marec 12, 2019

Podajte se v bitko, skupaj z dobro znanimi junaki in junakinjami naše dežele ter pomagajte dr. Edvardu Valvazorju raziskovati Slovenijo. Zbirka kviznih vprašanj je bila pred dnevi, ob 8. marcu dopolnjena z novimi vprašanji o ženskah.

Junaki Slovenije so večigralski kviz, ki se ponaša z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije ter čudovito grafično podobo. Z Junaki Slovenije želi Statistični urad RS igralcem in igralkam na zabaven in interaktiven način predstaviti Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji. Kviz vključuje vsebine iz slovenske zgodovine, geografije, kulture, športa ter statistične podatke – ob zadnji posodobitvi s poudarkom na ženskah. Kdo so bile ženske, ki so zaznamovale slovensko preteklost, in kdo so tiste, ki so na različnih področjih dejavne danes?

Pomagajte dr. Edvardu Valvazorju raziskovati Slovenijo

Igra se odvija v prihodnosti, kjer Dr. Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Delo si olajša tako, da razvije simulacijo Slovenije. Zdaj potrebuje raziskovalce, da jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij v simulaciji. Tam bodo zanj zbirali informacije o Sloveniji. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja, Lepa vida in drugi.

Tekmujte in se zabavajte

Raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, se v simulaciji potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesta v simulaciji. Posamezna igra traja 7 dni, zmaga pa mesto oziroma regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti).

Na izbiro dva načina igranja

Igro Junaki Slovenije lahko igrate na dva načina: lahko izzovete eno izmed enajstih nasprotnih regij in se z njimi borite za surovine, lahko pa se pomerite z naključnim igralcem ne glede na to, kateri regiji ta pripada. Igralec, ki zmaga v igri po drugem načinu, prejme za nagrado le goldinarje (denarno enoto) in točke za zmago.

Če si želite v bitko z Junaki Slovenije tudi vi, si igro lahko naložite na naprave z operacijskim sistemom iOS (Apple) tukaj (https://itunes.apple.com/si/app/si.surs.junaki-slovenije/id1382606537?mt=8) in na naprave z operacijskim sistemom Android tukaj (https://play.google.com/store/apps/details?id=si.surs.junaki_slovenije).

Vir: SURS

(Visited 38 times, 1 visits today)