LOGO_LUPA_web

Antarktika (Vir: sinergise.com)

Slovensko podjetje zmagalo na tekmovanju Evropske vesoljske agencije

oktober 26, 2016

Podjetje Sinergise je zmagovalec mednarodnega tekmovanja 2016 Copernicus Masters. S svojo revolucionarno rešitvijo so skrajšali čas za prikaz in uporabo satelitskih posnetkov z nekaj ur na le nekaj sekund. Tekmovanje na področju uporabe satelitskih podatkov že od leta 2011 organizira Evropska vesoljska agencija.

Podatki se danes v največji meri uporabljajo v kmetijstvu za spremljanje stanja vegetacije, pri analizi naravnih nesreč in pri načrtovanju ukrepov v prostoru …

“Za podjetje uspeh projekta Sentinel Hub pomeni veliko priznanje pa tudi poslovno priložnost; da bodo kos prihodnjim izzivom, iščejo nove sodelavce,” so zmago komentirali na podjetju Sinergise.

“Takšne aplikacije potrjujejo, da tekmovanje 2016 Copernicus Masters pomembno prispeva k inovativni uporabi satelitskih posnetkov in omogoča uporabo rezultatov Copernicus programa novim skupinam uporabnikov,” pa je ob izročitvi nagrade povedal direktor programov opazovanja Zemlje v Evropski vesoljski agenciji, dr. Josef Aschbacher.

Zmaga med več kot 200 konkurenti

Tekmovanje od leta 2011 prepoznava najboljše ideje na področju uporabe podatkov daljinskega zaznavanja. V letu 2016 so prejeli več kot 200 prijav iz 50 držav z vsega sveta. Letošnje prijave, kot pravijo na Sinergise, ponujajo sijajen vpogled v možnosti uporabe satelitskih opazovanj in zmaga na tekmovanju Copernicus Masters nakazuje, da bo Sinergise pomembno prispeval k razvoju prihodnjih generacij storitev.


Sinergise je podjetje iz Ljubljane, osredotočeno na razvoj geografskih informacijskih sistemov (GIS) na področju upravljanja z nepremičninami, pomoči pri procesih kmetovanja in splošne oblačne prostorske storitve – Geopedia. Njihove rešitve uporablja več kot 2 milijona uporabnikov letno, pri tem pa pomagajo državam voditi sredstva v vrednosti več bilijonov evrov.

(Visited 8 times, 1 visits today)