LOGO_LUPA_web

Slovenija prejela nagrado National Geographic za trajnostni turizem

marec 8, 2017

Danes so na mednarodni turistični borzi ITB Berlin razglasili zmagovalke nagrad National Geographica na področju trajnostnega turizma ‘World Legacy Awards’. Slovenska turistična organizacija je zmagovalka ene od kategorij.

5 kategorij, 5 zmagovalcev

Zmagovalec kategorije ‘Občutenje kraja’ je mesto Santa Fe iz ZDA, med najbolj zavzetimi skupnostmi je zmagal prvi Ecoresort v Belizeju, ChaaCreek iz Belizeja, prvo mesto kategorije ‘Reformatorji’ je zasedel Cayuga Collection iz Kostarike in Nikaragve, zmagovalec kategorije ‘Ohranjanje naravnega okolja’ je North Island (Sejšeli), v kategoriji ‘Destinacije’ pa Slovenska turistična organizacija!

26 sodnikov je izbiralo med 15 finalistkami v 5 kategorijah.

“Ljubimo zelene parametre,” piše v eni od čestitk Sloveniji na twitterju, kjer so z ITB Berlin ‘v živo’ poročali o rezultatih.

Foto: twitter.com/ITB_Berlin/
Foto: twitter.com/ITB_Berlin/

Čestitke Sloveniji lahko spremljate tudi na Twitterju #worldlegacyawards.

“Z uresničevanjem trajnostih smernic in sledenjem cilju stalnega napredka, je Slovenska turistična organizacija iz male Slovenije ustvarila močnega svetovnega akterja zelenega turizma,” so o Sloveniji zapisali na National Geographic.

Kategorija Destinacije

Slovenska turistična organizacija je zamgovalka v kategoriji ‘Destinacije’, ki zajema mesta, province, regije in države, ki so prikazale najboljše okoljske prakse, zaščito kulturne in naravne dediščine, ki pomagajo lokalnemu prebivalstvu in hkrati učijo popotnike principov trajnostnega turizma.

“S skoraj 60% pokritostjo z gozdovi, je Slovenija uspešno postavila temelje, da postane ena od najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Slovenska turistična organizacija združuje vse iniciative v Zeleno shemo, ki postavlja smernice in zagotavlja orodja za spremljanje napredka trajnosti,” so zapisali na National Geographic v obrazložitvi, zakaj je Slovenija med finalisti.

slovenija zelena

Vir: National Geographic, ITB Berlin

 

(Visited 41 times, 1 visits today)