LOGO_LUPA_web

Slovenija med naj destinacijami Lonely Planeta tudi za 2019

oktober 23, 2018

Slovenija se je ponovno uvrstila v tradicionalno izdajo knjige Best in travel (Najboljša potovanja), avstralske založbe Lonely Planet, ki je specializirana za izdajo potovalnih knjig vodnikov. Ob koncu leta vedno pripravijo posebno izdajo, ki napoveduje, katere bodo najbolj atraktivne potovalne destinacije v prihodnjem letu. Knjiga je običajno zelo dobro prodajana.

Veliko za svoj denar

Glede na napovedi popotnikov in različnih delavcev s področja turizma,  so Slovenijo (ki je v tej kategoriji na 10. mestu) izpostavili kot zelo privlačno državo, kjer dobite veliko za svoj denar: “To je Evropa v malem, kjer lahko v kratkem času spoznate najbolj atraktivne značilnosti celine. V enem dnevu lahko občudujete staro benečansko mesto ob obali, prečkate Alpe in večerjate v očarljivi prestolnici Ljubljani. To je dežela restavracij in vinskih kleti na svetovnem nivoju. Raziskovanje države je enostavno in poceni, razgledi s cest in železniških prog pa spektakularni…”

V tej kategoriji so avtorji na prvo mesto uvrstili dolino južnega Nila, na drugo poljsko mesto Lodž in na tretje ameriški narodni park Graet Smoky Mountains.

Zmagovalci

V kategoriji najbolj privlačnih držav so na prvo mesto postavili Šrilanko, sledita pa Nemčija in Zimbabve.

Med najbolj privlačnimi  mesti je zmagala danska prestolnica Kobenhavn, drugi je kitajski Shenzhen in na tretjem, morda nekoliko presenetljivo, vojvodinski Novi Sad.

Za najbolj atraktivno regijo v letu 2019 so izbrali italijansko zvezno deželo Piemont s Torinom na čelu, druga je hribovita ameriška pokrajina Catskills, v osrčju katere bo prihodnjo leto potekal že 50-ti legendarni koncert Woodstock,  tretja regija, ki jo najbolj priporočajo za obisk, pa je severni Peru.

Igor Fabjan


Več na: Best in travel;  Cena knjige je 12,95 eur, elektronske različice pa 9.07 eur.

 

 

 

 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)