Simčičevo vino med petimi najboljšimi na svetu

oktober 6, 2016

Steven Spurrier, britanski vinski strokovnjak, eden izmed treh najbolj cenjenih na svetu, je za revijo Decanter naredil izbor najboljših vin lanskega leta. Med petimi najboljšimi po njegovem okusu se je znašlo tudi vino briškega vinarja Marjana Simčiča.

Gre za vino, pridelano iz sušenega grozdja rebule, ki je poimenovano Leonardo, letnik 2009. Marjana Simčiča smo vprašali, kaj mu pomenijo tovrstni uspehi. »Nagrade in priznanja svetovnih kritikov so le potrditev pravilne vizije in kakovosti. S tem me le še dodatno spodbujajo pri nadaljevanju dela. Pridelati visokokakovostno avtorsko vino ni projekt enega letnika, tukaj so pomembne večletne izkušnje, ogromno raziskovanja in tudi tveganje. To, da je Spurrier naše vino uvrstil med pet najboljših belih vin sveta, je do zdaj naš največji uspeh. Mislim pa, da tudi za slovensko vinarstvo,« pravi Simčič.

Doda še, da je bilo vino Leonardo pred leti izbrano kot vino leta v Veliki Britaniji, po izboru njihovih sommelierev. Leonardo je dobil tudi prestižno nagrado Regionaly Trophy na ocenjevanju vinske revije Decanter pred štirimi leti.

Š.Š.

 

NAMIG: Kako gre to posebno vino k hrani? Na spletni strani Simčič svetujejo: “Sladice na bazi karamelne osnove, čokolade in suhega sadja. Priporočljiv tudi s sirom Tête de Moine – ali samostojno, kot kozarec vina za meditiranje, lahko s cigarami.”

(Visited 32 times, 1 visits today)