LOGO_LUPA_web

Razstava mednarodne slikarske kolonije: Vinogradi obeh bregov Mure

maj 25, 2017

Slikarska kolonija ‘Vinogradi obeh bregov Mure’ se je porodila v letu 1994 kot odraz dobrega čezmejnega sodelovanja Pomurskega sejma v Gornji Radgoni in Okrajnega glavarstva v Bad Radkersburgu. Slikarsko kolonijo izmenoma gosti eno leto Slovenija in naslednje Avstrija. Tokrat so jo organizirali v Bad Radkersburgu od nedelje, 14., do četrtka, 18. maja.

Razstavo nastalih stvaritev sta 18. maja v avli hotela Radkersburger Hof skupaj odprla dr. Alexander Majcan, okrajni glavar jugovzhodne Štajerske ter Mateja Jaklič, izvršna direktorica Pomurskega sejma.

Razstava bo na ogled tudi v Sloveniji – na sejmu AGRA

Tematika slikarskega snovanja je bila vinogradniška krajina obeh bregov Mure ter vse, kar je s tem povezano. Vsebinskih omejitev ni bilo, ravno tako pa slikarji niso imeli stilnih omejitev in so se izpovedali vsak v svojem uveljavljenem izrazu, ki sega od predmetnega do abstraktnega, kar izraža tudi letošnja razstava.

Razstava likovnih stvaritev 23. mednarodne slikarske kolonije Vinogradi obeh bregov Mure bo poleg v Avstriji predstavljena tudi na sejmu AGRA, v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta 2017.

(Visited 14 times, 1 visits today)