Pridite na Tržnico brez svinjarije v Mariboru

april 23, 2019
Foto: Franci Vranetič / Dostop.si

Mariborski študenti mesec april posvečajo veliki okoljevarstveni akciji, v kateri želijo pokazati, kako se z majhnimi koraki lahko prispeva k zaščiti in ohranjanju okolja, v katerem bivamo.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju z Ekologi brez meja organizira celotno akcijo. Vsak izmed tednov v mesecu je posvečen določeni tematiki (hrana, odpadki, prevoz, oblačila). Večina kampanje je usmerjena na ozaveščanju preko spletnih platform.

Foto: vir: Franci Vranetič / Dostop.si

V ta namen z video posnetki, v katerih sodeluje tudi priljubljen komik Gašper Bergant, mladim želijo približati, kako lahko z vsakdanjimi dejanji, s katerimi se srečuje večina od nas, naredimo male korake k zaščiti in ohranjanju okolja, v katerem živimo. Vsak teden se zaključi z infografikami, ki nazorno prikažejo šokantne številke na področju onesnaževanja in zanemarjanja našega planeta.

Zaključni dogodek – Tržnica brez svinjarije

»Na dogodek so vabljeni vsi, ki se želijo vsaj malo aktivirati na področju okoljevarstva, bodisi ozavestiti o tem, kako lahko sami pripomorejo k boljšemu jutri, predati še uporabne stvari ali pa najti način, kako lahko sami ponovno uporabijo stvari,« povedo na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru in dodajo, da želijo največji vtis narediti ravno na študentih, saj je pomembno, da se že mladi zavedajo, kako pomembno je ohranjanje okolja tudi za naše zanamce.

Foto: Franci Vranetič / Dostop.si

Na “Tržnici brez svinjarije”, ki bo v sredo, 24. aprila, s začetkom ob 14. uri, v študentskem kampusu na Gosposvetski v Mariboru, bo mogoče spoznati ponudnike, trgovine ter organizacije, ki delujejo na področju okoljevarstva v Sloveniji.

 

Vir: ŠOUM

(Visited 58 times, 3 visits today)