LOGO_LUPA_web

Prfarski Štruklevci, Dva strašna majstra, Beli ženi in Gorske zjale

januar 27, 2019
Idrijske ekipe najuspešnejše na 30. državnem tekmovanju Mladina in gore (foto Manca Čujež)

Če je 26. januarja burja na Nanosu oslabela, pa je na jubilejnem 30. državnem tekmovanju Mladina in gore v Podnanosu zavel idrijski veter, pravzaprav kar vihar znanja, saj so ekipe Planinskega društva Idrija pometle s konkurenco. Osnovnošolski državni prvaki so postali Prfarski štruklevci iz Spodnje Idrije pred drugouvrščenimi Košutarskimi gaunarji iz Tržiča in Litijskimi orli na tretjem mestu, srednješolska odličja so si razdelili Idrijci: Dva strašna majstra, Beli ženi in Gorske zjale.

Podnanos je bil zadnjo januarsko soboto pravo mravljišče mladih planincev in njihovih mentorjev na 30. državnem tekmovanju Mladina in gore, najbolj uveljavljeni planinski preizkušnji za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja, ki že tri desetletja osnovnošolce pripravlja na varnejši in samostojen obisk gora, letos pa so četrtič svoje poznavanje planinstva pokazali tudi srednješolci.

V kraju lanskih zmagovalk, kjer sta sobotni utrip narekovala občudovanja vredno planinsko znanje in dobra volja več kot 120 tekmovalcev, so jubilejno 30. državno tekmovanje MIG Podnanos organizirali Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija PZS, Zavod za šport RS Planica, Planinsko društvo Podnanos in Osnovna šola Draga Bajca Vipava, podružnica Podnanos.

 

Vir: PZS

(Visited 74 times, 1 visits today)