LOGO_LUPA_web

Pobeg s kolesom – najbolj množičen kolesarski pobeg v Sloveniji po resnični življenjski zgodbi

junij 20, 2017

24. junija se že tretjič podajamo na najbolj množičen kolesarski pobeg v Sloveniji! Resnična življenjska zgodba najstnika, nepozabno doživetje in dobrodelna nota prireditve so le nekateri od razlogov, zakaj moraš tudi ti pobegniti od doma!

Kolesarska prireditev, ki ni tekmovalne narave, a ima prav posebno noto. Nihče ne bo prvi in nihče ne bo zadnji. Dogodek, ki temelji na resnični zgodbi Grega Čepona, ki je pri svojih 16 letih zaradi najstniške trme pograbil kolo in zbežal od doma. Od Horjula do Kranjske Gore, na ogled smučarskih skokov v Planici.

Vse se je začelo marca 2005, ko je takrat 16. letni fant svojim staršem napisal poslovilno pismo, nabasal nahrbtnik in s kolesom pobegnil v Kranjsko Goro, kjer si je naslednji dan ogledal finale smučarskih poletov v Planici. Policisti so ga izsledili po dveh dneh iskanja, ko je pobegnil iz ene od tamkajšnjih picerij. Leta 2015, torej 10 let kasneje, je ta fant organiziral prvo kolesarsko prireditev, ki je potekala po isti trasi, po kateri je takrat bežal.

»V življenju vsak stori določene neumnosti. Dogodek, ko sem kot 16. letni mulc pobegnil od doma in povzročil obilo skrbi svojim staršem, bi se pri meni definitivno znašel na vrhu tega seznama. Leta minejo, človekov um malo dozori in ko se danes oziram na ta pripetljaj, sem kar precej presenečen. Znani rek pravi: Nikoli ni tako slabo, da ne bi bilo za nekaj dobro. In res je tako! Namreč, odločitev, da sem takrat pobegnil od doma se je izkazala kot ena mojih najboljših do sedaj! Če ne bi takrat zbral toliko poguma, tudi danes ne bi govorili o sedaj že tradicionalnem POBEGU s KOLESOM!«

Letošnje leto Grega s prijatelji organizira že tretjo dobrodelno prireditev “Pobeg s kolesom”. V soboto 24. junija, se bodo kolesarji podali na avanturo dolgo 127 kilometrov, ki bo potekala na relaciji Horjul-Planica. Zbor kolesarjev bo na parkirišču podjetja Metrel v Horjulu, kjer se bodo udeleženci lahko prijavili in prejeli svoje ubežniške številke. Štart kolesarjev bo ob 8. uri, za varnost pa bodo skrbeli redarji motoristi, policisti in gasilci.

Za vse tiste, ki jim je Horjul predaleč ali 127 kilometrov preveč, se boste kolesarjenju lahko pridružili tudi na drugih vstopnih točkah tekom celotne trase: Gorenja vas, Škofja Loka, Kranj, Jamnik, Zgornja Lipnica, Lesce, Bled, Zgornje Gorje, Mojstrana in Kranjska Gora. Prav tako je zaključni del poti – po izjemno lepo speljani kolesarski stezi med Mojstrano in Planico – idealna priložnost za družine z majhnimi otroci. Po prihodu v cilj sledi druženje, podelitev nagrad, darilnih vrečk ter uradnih majic prireditve.

Dobrodelna nota: Za Primoža gre!

Celoten izkupiček gre v dobrodelne namene. Letos bomo pomagali najstniku Primožu, ki se je septembra lani kot sopotnik v avtomobilu poškodoval v hudi prometni nesreči. Utrpel je poškodbe drugega vratnega vretenca. Od tedaj okreva v Kliničnem centru v Ljubljani. Čaka ga dolga in zahtevna rehabilitacija, kljub težki poškodbi pa ostaja velik optimist in poln načrtov za prihodnost.

Več na pobegskolesom.si

(Visited 22 times, 1 visits today)