LOGO_LUPA_web

Pametna ključavnica Teodoor

april 28, 2017
Foto: kickstarter.com

Skupina slovenskih razvijalcev je pred kratkim na platformi za množično financiranje Kickstarter predstavila nov produkt, pametno ključavnico Teodoor. Ključavnica deluje tako, da uporabnik svoj pametni mobilni telefon spremeni v namestek ključa.

Skupina Slovencev je pri razvijanju pametne ključavnice uporabljala inteligentno tehnologijo, prepričani pa so, da jim je uspelo ustvariti produkt, ki bo zanesljiv in bo zadostil potrebam vseh uporabnikov, tudi najzahtevnejših.

Foto: mladipodjetnik.si
Foto: mladipodjetnik.si

 

Teodoor uporabniku omogoča, da svoj pametni mobilnik spremeni v nadomestek ključa. Namesti ga na notranjo stran že obstoječe ključavnice, s tem pa odklepanje za uporabnika postane bistveno hitrejše in enostavnejše. Vse kar je potrebno je, da se uporabnik z mobilnim telefonom približa vratom, ki se preko bluetooth povezave avtomatično odklenejo – in nato tudi zaklenejo. Ko je uporabnik s pametnim telefonom od vrat oddaljen 30 metrov, Teodoor prepozna domačega uporabnika, in ko stoji pet metrov od vrat, bo pametno odklenil vhod.

Foto: kickstarter.com
Foto: kickstarter.com

 

Kot še poudarjajo razvijalci Teodoorja, nova ključavnica onemogoča, da bi v vaš dom vstopil kdorkoli brez vašega dovoljenja. Če pa se to zgodi, takoj prejmete obvestilo na svoj mobilni telefon. Če se odpravite na dopust, pa vas bo mobilnik obveščal o vseh aktivnosti v bližini vaših vrat.

Foto: kickstarter.com
Foto: kickstarter.com

Zastavili so si cilj v višini 90 tisoč dolarjev, ki pa se mu hitro približujejo, saj so v le nekaj dneh uspeli zbrati več kot 62 tisoč dolarjev. Časa za zbiranje sredstev imajo sicer še do 25. maja 2017. Več o projektu in podpori si lahko preberete tu: Teodoor.

 

 

(Visited 128 times, 1 visits today)