LOGO_LUPA_web

Otvorili javno pot strpnosti in dve kapelici

april 24, 2018

V nedeljo so se v Občini Sveti Andraž odvile kar tri otvoritve novo pridobljenih investicij. V sklopu projekta Interreg Slovenija – Madžarska »ESCAPE«, ki je podprt iz Evropske unije in v 85% sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, so na območju občine uradno blagoslovili obnovljeno Pavličevo in Antonekovo kapelo ter pot strpnosti.

DSC_0112

Pot strpnosti

V sklopu projekta je bila urejena tudi krožna pot »strpnosti« pod cerkvijo, ki je obsegala pripravo terena, namestitev javne razsvetljave in asfaltiranje poti. Županja je v svojem nagovoru povedala: »Ob tej poti in nadaljnji širitvi, ki jo bomo izvajali še naprej, vse do regionalne ceste, bo na tem območju v prihodnosti zagotovo zraslo novo naselje. Gre za pomembno pridobitev, ki jo bo uporabljala velika večina prebivalcev naše občine, saj pot vodi tudi do cerkve Sv. Andreja. In ker nosi pot ime »pot strpnosti« si želim, da bomo prebivalci naše občine med seboj še naprej povezani in strpni, saj bomo lahko tako složno izvedli še veliko takšnih investicij kot so današnje.«

Po kulturnem programu, otvoritvi in blagoslovu, so se občani veselili novih pridobitev ob pogostitvi, ki so jo pripravili okoliški prebivalci.

DSC_0226

“V okviru projekta »ESCAPE« Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah organizira tudi »Srečanje zdomcev in izseljencev«, ki bo potekalo zadnji vikend v avgustu s pestrim programom,” so še spomnili na občini.

Vir in foto: Občinska uprava Občine Sv. Andraž v Slov. goricah

 

(Visited 16 times, 1 visits today)