LOGO_LUPA_web

Foto: Hal mBills

Okolju prijazno plačevanje

september 19, 2017

Si predstavljate, da lahko iz trgovine odkorakate brez papirnatega računa? Pred kratkim je bil v Sloveniji prvič uporabljen digitalni račun namesto papirnatega.

Mobilna denarnica

Tudi, če vas ustavi inšpektor, se ne boste znašli v težavah. Na Finančni upravi Republike Slovenije ocenjujejo, da gre za korak proti brezpapirni družbi, saj so računi, izdani v papirni obliki, enakovredni računom v elektronski obliki. Stranka lahko inšpektorju prikaže vizualizirano obliko izdanega elektronskega računa tudi na pametnemu telefonu. Prvi primer, ki to zares uvaja tudi v življenje, je mobilna denarnica Hal mBills.
Poleg tega pa tudi kartice zvestobe v fizični obliki niso več potrebne, saj so preprosto shranjene na mobilnem telefonu uporabnika. To pomeni, da je končno nastopila ekološka doba plačevanja, ki je na kožo pisana kupcem in podjetjem, ki želijo ravnati trajnostno in družbeno odgovorno.

Ekološko plačilno sredstvo – prvi pri nas ga je uvedel Kalček

V prvem trgovskem centru, kjer so se navdušili nad takšno novostjo in pravočasno prepoznali priložnost, Kalčku, pravijo: »Ocenili smo, da je za nas idealno, da našim strankam ponudimo digitalno, ekološko plačilno sredstvo Hal mBills, ki poenostavlja in izboljšuje nakupovalno izkušnjo. Plačevanje poteka mobilno, zato se izognemu papirnatim računom in še utrjujemo ekološko in trajnostno zavest, kar sta naši ključni vrednoti.«

Sistem deluje tako, da uporabnik pokaže bar kodo na zaslonu svojega telefona, osebje na blagajni pa kodo skenira. S tem je proces zaključen. Konec je z iskanjem kartice zvestobe oziroma preverjanje kupca v bazi uporabnikov. Prav tako je odzvonilo tudi zamudno preštevanje drobiža ali iskanje denarja za vračilo ob plačilu z gotovino.

Tudi kartic zvestobe ne potrebujemo več

Inovatorji iz podjetja MBILLS so v svoj projekt vključili še nekaj nekoč popolnoma nepredstavljivega: povezavo mobilne denarnice s sistemom zvestobe. Sistem zvestobe in sistem MBILLS sta med seboj povezana in v realnem času tudi komunicirata. To pomeni, da se ugodnosti, ki jih ima kupec v sistemu zvestobe, ob nakupu avtomatsko upoštevajo. Enako velja za zbiranje točk. Podjetja z uvedbo takšnih naprednih rešitev sledijo najnovejšim tehnološkim smernicam, ki so hkrati okolju prijazni, preprostejši, bolj pregledni in skrajšujejo čakalne vrste pri plačilu.


Hal mBills je mogoče uporabiti na že skoraj 500 lokacijah po vsej Sloveniji, ki jih lahko najdemo na www.mbills.si.

(Visited 6 times, 1 visits today)