LOGO_LUPA_web

Odkrij svoj talent!

november 5, 2018

Evropska komisija v sodelovanju z avstrijskim predsedstvom med 5. in 9. novembrom organizira tretji evropski teden poklicnih spretnosti, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Pod geslom „Odkrij svoj talent“ se bo na tisoče mladih iz vse Evrope na več kot 1 000 dogodkih, ki se bodo do decembra 2018 zvrstili po Evropi, lahko seznanilo s priložnostmi za usposabljanje in poklicno pot, ki jih omogoča poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje. Letos je poseben poudarek tudi na prihodnosti poklicnega izobraževanja in usposabljanja s temami, kot sta njegova digitalizacija in internacionalizacija.  Pobuda združuje izvajalce izobraževanja in usposabljanja, organizacije civilne družbe, javne organe, poslovne organizacije, sindikate in širšo javnost, njen namen pa je ozaveščanje o koristih poklicnega izobraževanja in usposabljanja.

Cilj evropskega tedna poklicnih spretnosti je pokazati, da je poklicno izobraževanje in usposabljanje tako za mlade kot za odrasle pametna izbira, ki vodi do odličnosti v izobraževanju, visokokakovostnih delovnih mestih in večje zaposljivosti. S tem prispeva k programu znanj in spretnosti za Evropo ter izvajanju evropskega stebra socialnih pravic.

Seznam dogodkov po državah je na voljo tukaj.

(Visited 154 times, 1 visits today)