Nova kolesarska pot Celje – Laško bo za vse velika pridobitev

september 25, 2017

Mestna občina Celje podpira razvoj regionalnih kolesarskih povezav, ki zagotavljajo večjo prometno varnost kolesarjev, spodbujajo trajnostno mobilnost, zdrav način življenja in med drugim tudi razvoj kolesarskega turizma.

Kolesarska pot med Celjem in Laškim, ki je del celovitega projekta izgradnje regionalnih in državnih kolesarskih povezav, bo hkrati tudi velika pridobitev tako za lokalno skupnost kot tudi za domačine, ki živijo na tem območju. 2,403 km dolg odsek kolesarske povezave Celje –Laško je že v gradnji. Odsek je sestavljen iz pododseka 6 in pododseka 7.

Pododsek 6 po prečkanju mostu v Tremerjah zavije levo po obstoječi makadamski poti pod železniškim mostom in poteka po desnem bregu Savinje proti protipoplavnem nasipu ob kmetijskih površinah. Savinjo ponovno prečka na lokaciji, kjer je predvidena nova brv za pešce in kolesarje, ki se je prav tako že začela graditi. Na tem območju se začne pododsek 7, ki bo v celoti zgrajen izven naselja po levem bregu Savinje vse do mostu v Laškem, kjer je lokalna cesta za Jagoče.

Mestna občina Celje se zaveda, da je urejena in varna infrastruktura pogoj, da bodo občani začeli uporabljati kolo kot alternativno prevozno sredstvo, saj ni samo poceni, ampak je tudi prijazno okolju. V okviru Celostne prometne strategije MOC namerava tudi v mestu nadgraditi obstoječo infrastrukturo za kolesarje in pešce. Uvedla bo tudi sistem izposoje koles, sistem Park + Ride in občane spodbujala, naj začnejo uporabljati okolju prijaznejše oblike mobilnosti.

Kolesarska pot Celje - Laško_web

(Visited 66 times, 2 visits today)