Naval na Irsko: tisoči si želijo službo, ki zahteva crkljanje mačk!

januar 29, 2018

Pred nekaj meseci je veterinarska klinika na Irskem na spletu iskala nekoga, ki bi se pri njih zaposlil za crkljanjemačk. Prijavilo se je več kot 3000 ljudi s celega sveta, ki so se za sanjsko službo pripravljeni takoj preseliti v Dublin.

“Še vedno dobivamo po 40 prošenj na dan iz vseh koncev sveta. Nismo pričakovali takega interesa,” je za Lonely Planet povedala Roisin Foran s klinike.

Oglas klinike, ki ponuja storitve samo za mačke

Oglas je navajal, da iščejo osebo, noro na mačke, ki ima pravi odnos do mačk, nežne roke, namenjene predvsem dolgotrajnemu božanju mačk. Zahtevali so še miren glas ter zmožnost šepetanja mačkam in pomiritve njihovih pacientov. Prednost so imeli kandidati, ki razumejo različne zvoke predenja.

Zakaj so iskali nekoga samo za crkljanje? “Za vsakogar je strašljivo imeti operacijo, kaj šele za živali. Ne moreš jim razložiti, zakaj so tu in kaj se bo zgodilo. Iščemo nekoga, ki jim bo s crkljanjen pomagal po operaciji in jim zagotovil, da bo vse v redu, ko se zbujajo iz anestezije. Takose ne bo nobena mačka zbudila sama in prestrašena,” povedo na kliniki. Prav tako naj bi to pomagalo k zmanjšanju strahu pred veterinarjem in pred naslednjim obiskom.

cute-3076417_640

Ja, delovno mesto je že oddano.

Vir: LonelyPlanet

(Visited 34 times, 1 visits today)