LOGO_LUPA_web

Naturo, 5. mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja, nas povezuje z naravo

april 11, 2019
Foto: ZTK Beltinci, Zlatko Gnezda, www.slovenia.info

 

Mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja NATURO povezuje ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter bivanja z naravo.

Na površini 1.700 m2 predstavlja 135 razstavljavcev iz štirih držav zelene turistične destinacije, doživetja v naravnih zdraviliščih, raziskovanje v krajinskih parkih, ideje za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah in razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih. Posebne pozornosti sta deležna projekt »Visit Pomurje« ter rekreacijska in turistična raba gozdov.

Predstavljena bo tudi uporaba naravnih materialov za bivanje in oblačenje.

Stroko in najširšo javnost vabijo aktualni strokovni posveti in predavanja znanih strokovnjakov o trajnostnem turizmu in rekreaciji v gozdu, o Dravski kolesarski poti v Sloveniji in na Hrvaškem, o setvi, žetvi in uporabnosti različnih sort industrijske konoplje, o turističnih spominkih in darilih s področja kulinarike in gastronomije.

Sejemsko ponudbo bo popestrila Tržnica NATURO s prodajo domačih, naravnih pridelkov, prehranskih izdelkov in naravne kozmetike.

Obiskovalce bodo razgibavale atraktivne, dinamične predstavitve naravne rekreacije. Adrenalina željni se bodo lahko preizkusili na umetni plezalni steni in tisti, bolj umirjeni s pravilnostjo telesne drže in priporočljivimi vajami. Za vse pa bo zanimiva demonstracija pravilne nordijske hoje, borilnih veščin in streljanje s trenažerjem.

Sejem bo odprt od petka, 12. do nedelje, 14. aprila 2019 od 9.00 do 18.00 ure.

Vir: Pomurski sejem 

(Visited 34 times, 2 visits today)