Na Gospodarskem razstavišču se je zaključil že 47. sejem Narava zdravje

november 27, 2016
Foto: narava-zdravje.si

Na Gospodarskem razstavišču se je po štirih dneh zaključil že 47. sejem za zdrav življenjski slog Narava zdravje, na katerem se je predstavilo 346 razstavljavcev iz 25 držav, v spremljevalnem programu pa je potekalo več kot 100 različnih predavanj, svetovanj in delavnic.

Sejem Narava zdravje kot priložnost in opomin, da moramo zdravje in naravo ceniti

Ministrica za okolje in prostor, Irena Majcen je v nagovoru ob otvoritvi poudarila: “Za zdravje radi rečemo, da ga znamo ceniti šele, ko ga izgubimo. Podobno včasih velja tudi za naravo. Zato so tovrstni dogodki priložnost in dodaten opomin na to, da moramo tako zdravje kot naravo ceniti ter ohranjati. Trajnostna in odgovorna raba virov zagotavlja zdravo okolje in ohranja naravo kot skupno dobro.”

Obiskovalci so na sejmu lahko našli nasvet za zdravje, boljše počutje ali lepši videz, trajnostno rešitev v preurejanju svojega doma, bodisi namig za spreminjanje prehranjevalnih navad, sprostitev ali rekreacijo zase, usmeritve za delo na vrtu ali v sadovnjaku …

Ministrica poudarila pomen urejenih poti v naravi in naravnih parkov

»Urejene poti za gibanje v naravnem okolju so izjemnega pomena, saj predstavljajo brezplačno možnost izvajanja telesne dejavnosti vsem prebivalcem, ne glede na njihov socialni ali ekonomski položaj. Podatki o obisku naših naravnih parkov in rezervatov kažejo, da je velik delež obiskovalcev iz lokalnega okolja. Naravni parki in narava širše tako pripomorejo k zdravju družin, otrok v šolski dobi, in prostovoljcev. Urejena infrastruktura za obisk pa koristi ne le obiskovalcem in njihovemu zdravju, temveč je to pomemben ukrep varstva narave,” je povedala ministrica.

 

(Visited 27 times, 2 visits today)