LOGO_LUPA_web

Mednarodni dan ozaveščanja o hrupu letos s sodelovanjem učencev

marec 7, 2017

Mednarodni dan ozaveščanja o hrupu bo letos Evropska zveza za akustiko (EAA) obeležila z akcijo, kjer bodo posebno pozornost namenili mladim. Učenci osnovnih in srednih šol bodo lahko sodelovali v natečaju Zvoki iz mojega okolja.

Sodelovanje različnih organizacij

EAA že vrsto let s številnimi prireditvami obeležuje mednarodni dan ozaveščanja o hrupu, ki poteka vsako leto zadnjo sredo v aprilu. Do sedaj so bili različni dogodki organizirani neodvisno v posameznih društvih zveze za akustiko, letos pa sodelujejo tudi z Evropsko komisijo in Evropsko agencijo za okolje. Osnovni namen usklajenih aktivnosti je seznaniti javnost z najnovejšimi in preverjenimi znanstvenimi informacijami o učinkih hrupa na zdravje in počutje ljudi.

Natečaj za osnovne in srednje šole

Sodelujoči učenci iz osnovnih šol bodo ustvarjali različne ročne izdelke, kot so risbe, fotografije ali kolaži, ki se vsebinsko nanašajo na zvoke in hrup. Srednješolci bodo posneli kratek avdio ali video posnetek, ki bo predstavljal zvoke, značilne za njihov kraj. Rok za oddajo izdelkov je 31. marec, zmagovalci pa bodo deležni denarnih nagrad.
 
Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje

(Visited 12 times, 1 visits today)