Maček Sandi se vrača!

april 3, 2019
Fotografija je simbolična

Včeraj smo lahko na družabnem omrežju zasledili objavo Obalnega zavetišča, da so 15-letnega mačka Sandija Hoteli Bernardin izselili – in odpeljali na neznano lokacijo.

“Kje si Sandi?”

“Zadnje dni smo priča izginotju črnega nikogaršnjega muca Sandija. Kolikor mi spomin sega nazaj, več kot 20 let nazaj, je bila mačja kolonija na Bernardinu vedno oskrbovana s strani dobrih ljudi in turistov. Iz občinskega proračuna Občine Piran so se plačale tudi sterilizacije in kastracije. Vsa ta leta muce niso motile nikogar, veliko turistov se je z njimi spoprijateljilo, njihov hranitelj pa za njih skrbi vse dni v letu. Do danes smo ugotovili, da so za izginotje Sandija, muca, ki je 12 let zabaval turiste in domačine, krivi Hoteli Bernardin,” so med drugim zapisali.

Vesela novica: Sandi se vrača

Danes smo zadevo preverili in, kot so nam zagotovili v Hotelih Bernardin, se Sandi že vrača na svojo lokacijo. V hotelu sicer ne bo smel biti – kar je bil tudi problem zaradi higienskih in varnostnih razlogov, ki jih je ugotovila veterinarska inšpekcija. Zato je bil začasno preseljen v drugo naravno okolje.

So se pa Hoteli Bernardin pozitvno dogovorili s hraniteljem mačk, Milanom Petrovičem in tudi z zavetiščem, da bo Sandi lahko v svojem okolju še naprej, kjer bodo še naprej skrbeli zanj kot so doslej.

(Visited 1.408 times, 1 visits today)