LOGO_LUPA_web

Foto: vir ZTL, ljubljana.si

Ljubljana prva v Evropi z brezplačno izposojo električnih priklopov za invalidski voziček

januar 30, 2019

V Slovenskem turistično-informacijskem centru STIC na Krekovem trgu v Ljubljani po novem omogočajo brezplačno izposojo dveh električnih priklopov za invalidski voziček. STIC je tako postal prvi turistično-informacijski center v Evropi, ki to omogoča.

“Pomembno vlogo pri načrtovanju turizma v mestih ima mobilnost in potreba po dostopnosti za vse. Vsak turist želi prijetno in varno izkušnjo, kar želimo omogočiti tudi osebam z oviranostmi,” so ob tem povedali na MO Ljubljana.

Električni priklop SPEED3X osebam na invalidskem vozičku omogoča lažje in hitrejše gibanje ter premagovanje daljših razdalj. “Enostavno se pripne na voziček, povezovalni element pa ima nastavljivo višino in širino, zato je primeren za praktično vsak invalidski voziček brez posebnega prilagajanja. Z enim polnjenjem baterije ima doseg do 40 km, kar omogoča osebam na invalidskem vozičku, da se na potepu po mestu pridružijo prijateljem in svojcem s kolesom ali peš,” so še pojasnili na MOL. Uporabnik mora za izposojo predložiti le osebni dokument in kavcijo, ki mu jo ob vračilu nepoškodovanega priklopa v celoti vrnemo.

Vir: MOL

(Visited 78 times, 2 visits today)