LOGO_LUPA_web

Foto: Ledena dežela, BTC

Ledena dežela odprla svoja vrata – letos v znamenju Slovanov

november 18, 2016

Ledena dežela, narejena iz 60 ton kristalno čistih ledenih blokov, je od danes na ogled pri Atlantisu v Ljubljani.

Ledena pravljica nas tokrat popelje v čas naših prednikov Slovanov, ki so živeli skupaj z naravo ter z njo povezanimi običaji. Slednji so jim pomagali razumeti svet, v katerem so živeli. V kristalno čist led so letos izklesani bogovi naših prednikov in njihove zgodbe. Osrednji lik razstave je Perun, najmogočnejši med mogočnimi, ob njem pa so še Živa, Veles, Morana, pa tudi Jaga Baba in Korant. 

Umetniki z žago, fenom in likalnikom

Pri izdelavi letošnjih skulptur so sodelovali tako umetniki iz tujine (Katalonija, Finska in Rusija) kot tudi iz Slovenije. “Naše osnovno orodje je električna verižna žaga, poleg nje uporabljamo kotne brusilke, rezkalnike, ročna dleta in žage, pa tudi likalnik in fen,” pravijo.

Ledeni bar, tobogan in labirint

V ledeni deželi bo tudi pravi ledeni bar, kjer boste lahko potili vašo najljubšo pijačo v ročno izdelanem ledenem kozarcu. Ne manjkata pa tudi ledeni tobogan in labirit, ki nas popelje izpod podzemlja na površje.

Ledena dežela bo odprta do 5. marca, v tem času bo na sporedu še veliko zanimivih aktivnosti in dogodkov, kmalu jo bodo obiskali Miklavž, Božiček in Dedek Mraz, sledijo pa tudi čarobni večerni ogledi z baklami.

(Visited 28 times, 1 visits today)