LOGO_LUPA_web

Koruzni labirint pri Mariboru

julij 12, 2018
Foto: Nataša Drozg

Nekateri izmed nas imamo koruzo v nostalgičnem spominu, saj nas njen vonj vrne v čas otroštva, ko smo se skrivali po njenih poljih, zvečer pa pekli koruzo v žerjavici. Po ugrizu pa je kakšen mlečen zob znal ostati na njenem storžu.  Zdaj imamo priložnost, da se v mladost vrnemo v čisto pravem koruznem labirintu.

Foto: Nataša Drozg
Foto: Nataša Drozg

130.808 koruz

Prvi dan julija so v Dravskem dvoru blizu Maribora odprli Koruzni labirint, organizator katerega je Društvo Labirint – društvo za preživljanje prostega časa v naravi. Park, ki ga sestavlja 130.808 koruz, se razteza na 32.000 kvadratnih metrih, v njem teče dobre štiri kilometre dolga pot, ki ima 13 orientacijskih točk.

Dodatna ponudba za kvalitetno preživljanje prostega časa

Vodja parka Nataša Drozg pove, da želijo s projektom ponuditi možnost preživljanja prostega časa brez telefona ali tablice, hkrati pa je labirint atraktiven tako za odrasle kot za otroke. 70 % njihovih obiskovalcev je družin, sam park pa je s svojimi orientacijskimi točkami oblikovan tako, da je privlačen za različne starostne skupine. Prednost takih zasaditvenih parkov je zagotovo da, da vsako leto omogočajo novo obliko. Sicer pa take parke poznajo v ZDA, od kjer koruza izhaja, najdejo pa se tudi v Nemčiji in Avstriji.

Foto: Nataša Drozg
Foto: Nataša Drozg

Dogajanje v parku

Park je ob četrtkih in petkih odprt od 10. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 9. do 19. ure. V parku bo več delavnic v avgustu, jutri, v petek, 13. julija, pa vabljeni na nočni obisk parka, kar bo zagotovo zanimiva izkušnja.

Zato kar pogumno na nočno pohajkovanje po labirintu, ki mu bo svoj čar dodal še skrivnostni datum.

 

Petra Nastran

 

(Visited 60 times, 1 visits today)