LOGO_LUPA_web

vir: www.kolesarjismetarji.si

Kolesarji smetarji gredo v akcijo – za čistejšo naravo in za malega Anžeta

februar 26, 2019

Za to, da naravo očistimo nesnage in za to, da se pomaga malemu Anžetu, je nastala pobuda za čistilno dobrodelno akcijo #KolesarjiSmetarji

Za njo stoji Matej Špehar, ki je na idejo prišel nekega dne ob kolesarjenju, ko je opazoval, koliko nesnage ljudje zmečemo v naravo. ”Se opravičujem izrazu, ampak v 50ih prebrcanih kilometrih skoraj nisem videl roba ceste, kjer se ne bi v pomladanskem soncu svetile pločevinke, plastenke, plastične vrečke, ostanki embalaže. Malo sem računal, na 100 metrov je bilo vsaj deset piksen piva, to pomeni, da je ob robovih 50 kilometrske ceste cca. 5000 piksen in ostale navlake. To je za vsaj 4 polne smetarske tovornjake. Tega narava ne more predelati v nekaj 100 letih. In to niso bile stare smeti, to je le “trgatev” letošnje zime. Zdaj pa računajte koliko cest ima Slovenija, kako zastrupljamo našo zemljo. Ne obsojam, a ne razumem. Ker zastrupljamo sami sebe, okolico, ki smo jo dobili v varstvo od naših otrok,” je zapisal na svojem FB profilu.

vir: https://kolesarjismetarji.si/
vir: https://kolesarjismetarji.si/

 

In ob tem ga je prešinil prebrisk za akcijo, ki bo realizirana to soboto, 2. marca. Pobudi sta se pridružila Mercator, ki časti sendviče in Pivovarna Union, ki časti Radler.

Za vse, ki bi se želeli pridružiti dobrodelnemu projektu, so vse informacije na kolesarjismetarji. Prijava je obvezna, da vas organizatorji lahko čimbolj učinkovito razporedijo.

Za vsako smet bo šlo 10 centrov v dobrodelni namen in sicer za pomoč malemu Anžetu, katerega zgodbo si lahko preberete na zgornji povezavi.

(Visited 381 times, 1 visits today)