LOGO_LUPA_web

Kje si bomo poleti izposojali in brali knjige na prostem?

julij 6, 2018
Foto: Nea Culpa d.o.o., www.slovenia.info

Poletne počitnice so čas, ko si mnogi končno lahko privoščijo nekaj ur sproščenega branja. Da bo branje letos posebna dogodivščina, si ga privoščite pod krošnjami dreves ali na plaži.

Pripravili smo seznam zanimivih lokacij knjižnic na prostem po Sloveniji, kjer si bo to poletje možno brezplačno izposoditi knjige in revije.

Kanal ob Soči na igrišču pri osnovni šoli Kanal, kjer bo branje spremljal šum reke Soče in petje ptic, med 16. julijem in 5. avgustom od ponedeljka do petka med 9. in 20. uro.

Ljubljana ima več lokacij, kjer se lahko sprostite in uživate ob branju nepozabnih zgodb, mi vam predstavljamo tri.

V parku Tivoli ob tivolskem ribniku se bere tudi elektronsko, vsak četrtek in petek med 15. in 20. uro ter soboto in nedeljo med 10. in 20. uro.

V parku Zvezda je priročno počivališče za urbane počitnikarje, ki si želijo prebirati ameriške avtorje in literaturo o ameriški kulturi. Knjige so v slovenskem in angleškem jeziku, branje in listanje poteka vsak petek in soboto med 10. in 20. uro.

V Botaničnem vrtu je bralni kotiček ob vrtu cvetočih preprog, kjer vas pričakuje izbrana bera domače in tuje poezije, vsak torek in sredo med 15. in 20. uro.

V Kranju pod češnjo na vrtu Layerjeve hiše si knjige lahko izposodite v času obratovanja kavarne, kar v kavarni, vse do konec poletnih počitnic.

Na Mali planini pri Domžalskem domu bo za zdravilni odmerek branja na idealni nadmorski višini poskrbljeno med 12. in 14. julijem, vsak dan, od 10. do 20. ure.

V Novem mestu v skritem vrtu Hostela Situla bo od ponedeljka do sobote med 7. in 22. uro ter ob nedeljah med 7. in 13. uro poskrbljeno za bralno druženje vse do 8. septembra.

V vasi Rašica na zelenici ob Trubarjevi domačiji v senci košatih jelš je možno brati vsako nedeljo med 10. in 17. uro vse do 8. septembra.

V Ribnici na dvorišču Ribniškega gradu je uživanje ob branju, omogočeno vsak četrtek in petek med 15. in 20. uro ter soboto med 10. in 20. uro, vse do 30. avgusta.

Na Vrhniki v parku pri lipi samostojnosti (pred TIC Vrhnika) si lahko privoščite literarno okrepčilo v juliju od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro ter v avgustu vsak petek med 16. in 20. uro.

V Zagorju ob Savi je na Mestnem trgu že četrto sezono bralni kotiček, ki ponuja zgodbe za majhne in velike, vsak četrtek in petek med 17. in 20. uro ter soboto med 9. in 13. uro, vse do konec avgusta.

Knjižnica na plaži v Ankaranu (kopališče Valdoltra) bo odprta vsak dan od 10. do 18. ure, do 31. avgusta.

V Kopru na kopališču Žusterna in mestnem kopališču Koper bo knjižnica prav tako odprta vsak dan med 10. in 18. uro, do konec avgusta.

V Izoli bo knjižnica na plaži v Arheološkem parku v Simonovem zalivu in bo odprta po urniku odprtosti parka. Pri Svetilniku ob lokalu Vitaminček pa bo potekala pretežno samopostrežna knjižnica, vsak dan med 10. in 18. uro vse do konec avgusta.

V Portorožu na Centralni plaži Portorož bo knjižnica na peščenem ter travnatem delu plaže in bo delovala vsak dan od 10. do 18. ure vse do 15. septembra.

Knjižnica na velenjski plaži bo vsak dan do 31. avgusta poskrbela, da bo letošnje poletje polno dobrih zgodb.

Vir: Knjižnica pod krošnjami, Regional Obala, Velenje tourism

(Visited 81 times, 1 visits today)