LOGO_LUPA_web

Kam najraje potujemo Slovenci?

julij 10, 2019
Vir: Eurostat

Ne glede na letni čas, oddih se vedno prileže. Tokrat smo raziskali, kam smo Slovenci najraje potovali v preteklih dveh letih. Je to še vedno Hrvaška, ali se je že kaj spremenilo?

Po podatkih Eurostata smo prebivalci EU v letu 2017, 75 % zasebnih potovanj opravili doma, preostalih 25 % smo potovali v drugo državo članico ali v državo zunaj EU. Največ potovanj z avtomobilom smo opravili prav Slovenci (88 %), sledijo Portugalci (81 %) in Čehi (80 %).

Slovenci še vedno najraje potujemo na Hrvaško, kjer smo v letu 2017 predstavljali kar 43,3 % vseh gostov, med tem, ko Hrvati najraje ostajajo doma.

 

Tule si lahko pogledate še ostalo statistiko:

Tudi v letu 2018 najraje na počitnice k sosedom

Po dostopnih podatkih Statističnega urada RS smo se prebivalci Slovenije lani odpravili na več kot 4,5 milijona zasebnih potovanj, to je 7 % več kot v letu 2017. Več kot polovica (59 %) potovanj je bilo opravljenih v tujini, 41 % vseh zasebnih potovanj pa smo opravili doma. Največkrat obiskana država na zasebnih potovanjih v tujino je bila Hrvaška (61 % vseh zasebnih potovanj v tujino), sledile so ji Italija (7 %), Avstrija (6 %) ter Bosna in Hercegovina (5 %).

 

Vir: SURS, EUROSTAT

(Visited 57 times, 1 visits today)