Kam greš na dopust?

junij 30, 2019
Vesna Bizjak

V teh dneh je (bilo) vprašanje “Kam greš na dopust?” pogostejše celo od “Kako si?”, v to sem prepričana. Ko odvrnem, da še ne vem, sem deležna začudenih in nejevernih pogledov. »Na morje?« še podreza večina.

Nič nimam v načrtu letos. In to se mi zdi super. Tokrat bom proste dni izkoristila za ohlajanje v
zavetju spuščenih rolet, za umirjenost in da nadoknadim zamujena druženja s tistimi, ki se v času
mojega dopusta ne bodo namakali v morju.

In za raziskovanja Slovenije. Na toliko koncev po Sloveniji me vleče, da bom težko izbrala prvo destinacijo. Odvisno od vremena in stanja na cestah. Po nekaj letih moram ponovno v Prekmurje, v mir, na ravnico, na solato z bučnim oljem. Pa v dolino Soče in v Bohinj, se ohladiti, nadihati. H Kolpi, na sproščen izlet kot pred 15 leti – brez skrbi in brez odvečne prtljage. Kopalke, brisača, voda in nekaj banan. Pa na Koroško, ki mi je sploh še ni uspelo spoznati. Pa v kakšno jamo, kjer je prijetno hladno in kjer me čaka nekaj raziskovanja. Seveda tudi malo na morje in … Idej imam še veliko, pa še vedno jih zbiram!

Vsaj en dan bom turistka tudi v prestolnici, pomešala se bom med tuje obiskovalce in odkrivala Ljubljano skozi njihove oči. Morda mi bo tudi kdo od njih namignil, kateri skriti kotiček naše dežele moram še obvezno obiskati.

To poletje bom doma. Na dopust grem – po Sloveniji. Se vidimo?

(Visited 87 times, 2 visits today)