Kaj morate vedeti, če v kratkem potujete na Šri Lanko?

april 28, 2019

21. aprila je bila Šri Lanka tarča serije bombnih napadov – hoteli in cerkve v glavnem mestu Kolumbu ter v mestih Negombo in Batticaloa. Prek 300 ljudi je umrlo, aretirali so prek 40 napadalcev. 

Vlada je razglasila urgentno stanje, uvedli so policijsko ure med 21. in 4. zjutraj. Za popotnike letališče in letalski promet delujeta normalno, se pa zaradi povečanih varnostnih ukrepov podaljša čas čakanja, zato svetujejo zgoden prihod na letališče.

Tisti, ki letijo v času policijske ure, lahko odpotujejo do letališča z dokazilom o letu (in potnim listom). Podobno velja tudi za tiste, ki pristanejo v Kolumbu v času policijske ure: dovoljen je odhod do destinacije/hotela.

Potovanja ne odsvetujejo, svetujejo pa previdnost

Mnoge države svetujejo previdnost, ne odsvetujejo pa potovanja na Šri Lanko v celoti. To pomeni, da če imate že rezervacije pa bi radi zamaknili odhod ali odpovedali potovanje, stroškov zavarovalnice ne bodo krile. Malce bolj stroga priporočila oz. odsvetovanje nenujnih potovanj so izdale Indija, Avstralija in Velika Britanija.

Ambasade Šri Lanke po svetu zagotavljajo sveže informacije na spletnih straneh.

Naše Ministrstvo za zunanje zadeve tistim, ki se odpravljajo na Šrilanko ali so tam svetuje previdnost, upoštevanje odločitev lokalnih oblasti in dejstva, da sta lokalni promet in komunikacijsko omrežje lahko motena.

 

Vir: LP, MZZ

(Visited 89 times, 1 visits today)