Jutri tradicionalno čiščenje Ljubljanice

april 19, 2019
Foto: N. Rovan, vir: ljubljana.si

V okviru akcije Za lepšo Ljubljano po mestu potekajo številne akcije spomladanskega čiščenja okolja. Organizirajo jih tako četrtne skupnosti, turistična in druga društva, ki delujejo v Ljubljani, kot tudi posamezniki ter skupine meščank in meščanov, ki jim ni vseeno za naše okolje. Aktivnosti pripravljajo tudi sodelavke in sodelavci ljubljanskih javnih podjetij in zavodov.

Akcijo Za lepšo Ljubljano bodo na MOL zaključili jutri, 20. aprila, ko bodo v sodelovanju z Društvom za podvodne aktivnosti Vivera čistili Ljubljanico od Špice do Zmajskega mostu.

“Akcija, ki je ob ekološkem poslanstvu postala priljubljena turistična prireditev, bo letos potekala že 28. leto zapored. V njej bodo sodelovali potapljači, člani društva Vivera in drugih potapljaških društev Slovenske potapljaške zveze ter tudi člani drugih društev – okoljevarstveniki, ribiči, gasilci, čolnarji, reševalci …” so ob tem povedali na MOL.

Na bregovih Ljubljanice v središču mesta bo ob tem potekal tudi kulturni program, v zahvalo za skrb za čisto okolje pa bodo mimoidoči prejeli cvetoče lončnice in medovite rastline.

 

Vir: ljubljana.si

(Visited 48 times, 2 visits today)