LOGO_LUPA_web

Joga v zraku: aktivno v viseči mreži, obrnjeni na glavo

januar 2, 2017
Foto: fuzzyflex.com

Joga v zraku oz. ‘Aerial Yoga’ je oblika telesne vadbe, pri kateri razbremenimo predvsem hrbtenico, aktiviramo pa celtono telo: mišice in ravnotežje. Pri vadbi, ki je prišla iz ZDA, uporabljamo visečo mrežo iz raztegljivega blaga (nylona), s pomočjo katere izvajamo različne elemente joge in pilatesa. Vadba je sproščujoča, ker pa vsebuje tudi plesne gibe, je tudi zelo zabavna.

Eden od pobudnikov za razvoj joge v zraku je plesalec in koreograf Christopher Harrison, ustanovitelj plesnega gibanja Anti Gravity, mnogi vadbo primerjajo tudi z znamenito plesno skupino Cirque de Soleil.

V čem se joga v zraku razlikuje od običajne joge?

Večja fleksibilnost – ker je v visečem položaju gibanje manj omejeno, lahko preizkušamo nove pozicije, kar pomeni boljše raztezanje.

Večji fokus – ker smo navajeni, da joga položaje izvajamo varno na tleh, je joga v zraku nov izziv, pri čemer se poveča koncentracija in fokus na posamezen položaj in posamezen gib.

Ojačane mišice – večja moč gravitacije zahteva večjo moč mišic. Joga v zraku je tudi dobra vadba ravnotežja.

Sprostitev – kot običajna joga, tudi joga v zraku deluje protistresno. Hkrati pa preizkušamo nekaj novega, kar deluje osvobojujoče.

Vir: Huffingtonpost, Aerialyogamaribor

(Visited 55 times, 1 visits today)