LOGO_LUPA_web

Jesenske počitnice: tabor novinarstva in logike

oktober 10, 2016

Tudi v šolskem letu 2016/2017 Zveza prijateljev mladine Maribor nadaljuje s tabori za nadarjene učence Omogočimo sanje! Tabore bodo pripravili v različnih krajih po Sloveniji in na Hrvaškem v času jesenskih, zimskih, prvomajskih in poletnih počitnic.

Dva tematska tabora organizirajo že med jesenskimi počitnicami, od 2. do 5. novembra 2016, v Poreču.

Novinarski tabor je namenjen učencem od 6. do 9. razreda, ki jih zanimajo mediji in delo v časopisni redakciji.
„Na taboru bomo pripravili pravo časopisno redakcijo in zaživeli novinarsko življenje: na terenu se bomo preizkusili kot novinarji reporterji, pisci reportaž, intervjujev, zgodb, na naš čas in dogajanje bomo pogledali kot kritični opazovalci in misleci, preizkusili se bomo tudi kot uredniki, redaktorji in lektorji pa sestavili svoj časopis. Poreč bomo prečesali po dolgem in počez in ga skozi svojo novinarsko radovednost skušali čim bolje spoznati. Kdo ve, morda se bo ravno v času tabora mudila v mestecu kakšna znana osebnost – potem nam intervju z njo zagotovo ne uide,“ pravijo na Zvezi.

Logika je namenjena učencem od 5. do 7. razreda, ki so jim ljube logične uganke, matematični izzivi in skrivnostne naloge. „Ob morski obali bomo odkrivali skrivnosti matematičnih resnic, raziskovali svet logike in se zabavali ob logičnih ugankah. Dneve pa bomo dodatno popestrili z aktivnostmi na prostem (sprehodi, obisk mesta Poreč, zabavni večerni program),“ opišejo tabor na ZPM Mb.

Več info o programu na zpm-mb.si

(Visited 29 times, 1 visits today)