LOGO_LUPA_web

Janja Garnbret zmagala tudi v finalu SP Kranj 2017

november 12, 2017
Domen Škofic in Janja Garnbret skupaj kranjskemu finalu naproti (foto: Stanko Gruden)

Janja Garnbret je v razprodani dvorani Zlato polje v Kranju postala zmagovalka svetovnega pokala v športnem plezanju. Naslov najboljše v seštevku težavnostnega plezanja in kombinacije je ubranila že pred finalno tekmo, uspelo pa ji je tudi to, da je pred domačim občinstvom prišla do vrha.

V današnjo finalno preizkušnjo 22. tekme svetovnega pokala (SP) v težavnostnem plezanju Kranj 2017 so se uvrstili kar štirje slovenski reprezentanti: skupna zmagovalka SP Janja Garnbret kot vodilna po polfinalu, kranjska rekorderka Mina Markovič s četrtim rezultatom, novinka kranjskega finala Vita Lukan z osmim mestom in Domen Škofic, ki je bil sedmi.

V prestolnici Gorenjske je letos nastopilo 113 tekmovalcev iz 19 držav, med njimi 20 Slovencev.

Kranj je že 22 let nepogrešljiva postaja najboljših športnih plezalcev pred koncem sezone. Na osmi, zadnji preizkušnji letošnjega svetovnega pokala, ki jo pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC) organizira Planinska zveza Slovenije na čelu z vodjo Tomom Česnom z ekipo, se je pomerilo 52 tekmovalk in 61 tekmovalcev iz 19 držav, poseben pečat pa mu je dal spremljevalni program – otroške delavnice in mini olimpijada s Foksijem, plezalni filmi Festivala gorniškega filma in tekmovanje v močnih prstih.

Izjemna najstnica Janja Garnbret, tudi aktualna svetovna prvakinja v težavnosti, si je drugo leto zapored že pred sklepno tekmo zagotovila dvojno zmago v skupnem seštevku – tako v težavnosti kot kombinaciji, medtem ko je v balvanskem seštevku druga.

Vir: PZS

(Visited 34 times, 1 visits today)