LOGO_LUPA_web

Trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret na rokah trenerjev slovenske reprezentance v športnem plezanju (foto Manca Čujež)

Janja Garnbret se je uvrstila med 10 finalistov športnice leta 2018 svetovnih iger

januar 16, 2019

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je uvrstila med deseterico, ki se poteguje za laskavi naslov športnice leta 2018 svetovnih iger. Slovenska športnica leta 2018 je edina predstavnica športnega plezanja in Slovenije v uglednem mednarodnem izboru športnika leta v neolimpijskih športih. O končni zmagi bo odločalo spletno glasovanje, ki poteka do 31. januarja.

Janja Garnbret, najboljša športna plezalka na svetu in slovenska športnica leta 2018, je med 10 kandidati za športnika leta po izboru svetovnih iger. Svetovne igre so najvišje športno tekmovanje v več kot 30 športih, ki (še) niso vključeni v program olimpijskih iger – športno plezanje bo to postalo leta 2020 v Tokiu -, in jih vsaka štiri leta priredijo pod okriljem mednarodnega združenja International World Games Association (IWGA). IWGA je Garnbretovo, ki se je v zgodovino vpisala kot prva svetovna prvakinja v olimpijski kombinaciji športnoplezalskih disciplin, izbral že za športnico septembra 2018, zdaj pa je tudi kandidatka za njihovo športnico leta 2018.

Slovenska športnoplezalna junakinja je sito prvega glasovanja, v katerem je bilo 25 športnikov, uspešno prestala in se 16. januarja uvrstila med 10 športnikov, ki se potegujejo za laskavi mednarodni naslov, o katerem bo odločalo spletno glasovanje. Za Janjo je mogoče glasovati na spletni strani IWGA www.theworldgames.org .

Glas je mogoče oddati enkrat na dan s posamezne naprave (računalnik, telefon) oz. IP-naslova. Glasovanje poteka do 31. januarja 2019, dan pozneje pa bo znan zmagovalec.

Video:

(Visited 92 times, 4 visits today)

ODDAJTE SVOJ GLAS IN POSTAVITE SVOJO OBČINO NA PR(A)VO MESTO!

 


Odgovorite na spodnja vprašanja z ustreznim izborom števila:

1 = zelo slabo, 2 = slabo, 3 = dobro, 4 = zelo dobro, 5 = odlično


1. Kako ste zadovoljni z življenjem v svoji občini?


2. Kako ste zadovoljni z razvojem vaše občine?


3. Kako občina skrbi za svoje občane, posebej ranljive skupine?


4. Kako občina skrbi za okolje (odpadki, zrak, voda, tla), kolikšna je trajnostna naravnanost občine?


5. Kako bi ocenili razvoj turizma - je tudi v skladu s skrbjo za domačine?


6. Ali je v zadnjem letu (od volitev) opaziti izboljšanje ali poslabšanje življenja in razvoja v občini?


7. Kateri projekt/dogodek ste v vaši bližini opazili v zadnjem letu? Kaj od obljubljenega pogrešate?

 

Za sodelovanje izpolnite kontaktni obrazec.