Izjemen uspeh Slovenije na Svetovnem prvenstvu v para športnem plesu

oktober 25, 2017
Foto: .zsis.si

Belgijski Malle je med 21. in 22. oktobrom gostil svetovno prvenstvo v para športnem plesu. Slovenske barve sta izvrstno zastopala Nastija Fijolič (IPC Para dance sport, single women 1 in single women freestyle 1) ter Amir Alibabić (IPC Para dance sport, single men 1 in single men freestyle 1). Trener in vodja odprave je bil Andrej Novotny.

Dosežek vikenda je uspel Amirju, ki je v kategoriji Men’s Single Freestyle Class 1 postal svetovni podprvak! Nastija si je priplesala 7. mesto v kategoriji Women’s Single Class 1 in 5. mesto Women’s Single Freestyle Class 1. Amir si je v kategoriji Men’s Single Class 1 prav tako priplesal 7. mesto.

„Hvala vsem, ki ste mi pomagali pri tem. Posebej hvala trenerju Andrej Novotny, plesalki Nastija Fijolič, ki se je z menoj udeležila svetovnega prvenstva in Branimir Tritonus Rezić, ki mi je pomagal pri vseh stvareh na tem prvenstvu. Zahvala tudi Zvezi za šport invalidov Slovenije – paralimpijski komite in našim sponzorjem. Hvala tudi PK Zebra in Drustvo Studentov Invalidov Slovenije,“ je po uspehu kariere povedal Alibabić.

Vir: ZSIS

(Visited 34 times, 2 visits today)