LOGO_LUPA_web

Izboljšaj Maribor: Kampanja ‘Bodi zrav’n!’

oktober 2, 2018
Foto: Zavod za turizem Maribor-Pohorje (Matej Vranič)

COM’ON Maribor je pilotna izpeljava evropskega projekta, ki v letu 2018, ki ga je Komisija za mladinska vprašanja Mestne občine Maribor skladno določila za leto politične participacije mladih, poteka v sodelovanju s Festivalom Mladi Maribor.

Foto: Zavod za turizem Maribor-Pohorje (Rok Breznik)
Foto: Zavod za turizem Maribor-Pohorje (Rok Breznik)

 

Kampanja, ki so jo poimenovali ‘Bodi zrav’n!’, spodbuja in vabi mlade, da s svojimi idejami izboljšajo Maribor; glasujejo naj za najboljše predloge, ki bodo dobile do 1000 evrov podpore za izvedbo.

»Doseči želimo, da bi bili mladi tesneje vpeti v sprejemanje odločitev na lokalni ravni, tudi na področju porabe javnih sredstev. Konkretno – v Mariboru – se osredotočamo na sodelovanje mladih pri izvajanju participativnega proračuna, ki smo ga v mestu poskusno že uvedli. Naš cilj je, da bodo mladi znali uporabiti mehanizme, ki so jim na voljo, da lahko vplivajo na lastno okolje. Da, torej, znajo lastne ideje ustrezno artikulirati in jih tako lažje uresničiti,« so povedali organizatorji.

V sklopu projekta se bo med najboljše predloge razdelilo sofinanciranje v skupni vrednosti 8000 evrov, zmagovalne ideje pa bodo ob strokovni komisiji z glasovanjem pomagali izbrati – mladi.

Projekt se je pričel izvajati avgusta 2017 in bo trajal do julija 2019, vanj pa se vključujejo mladi in mladinski delavci iz mreže mest, ki so ali še bodo nosila naziv Evropska prestolnica mladih.

 

 

(Visited 69 times, 1 visits today)