LOGO_LUPA_web

Idrija izbrana za najboljšo gostiteljico dirke Po Sloveniji

julij 8, 2019
Kolesarji pri Divjem jezeru (Foto: Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info)

Najboljši gostitelj letošnje 26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji je občina Idrija. Tako je odločila strokovna žirija in novinarji akreditiranih medijev ter zainteresirana splošna javnost tega posebnega tekmovanja, ki je spremljala letošnjo dirko ob njeni trasi ali preko televizijskih ekranov. 

“Najboljši gostitelj letošnje 26. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji je občina Idrija. “Tako je s svojimi glasovi in na osnovi petih kriterijev odločila strokovna žirija tega posebnega tekmovanja, ki je izbirala med tremi letošnjimi finalistkami – občinami Idrija, Ajdovščina in Žalec. Finaliste so določili glasovi, ki so jih po zaključku dirke v posebni spletni anketi podali novinarji akreditiranih medijev ter zainteresirana splošna javnost, ki je spremljala letošnjo dirko ob njeni trasi ali preko televizijskih ekranov slovenske nacionalne televizije in Eurosporta.

Direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak je ob tem poudarila: »Gostiti tako kompleksen projekt, kot je dirka Po Sloveniji, predstavlja veliko truda in prilagajanja v lokalnih skupnostih, prispevati izjemno navijaško vzdušje pa zahteva še dodatne napore. Na Slovenski turistični organizaciji smo veseli letošnjega izjemnega odziva destinacij, ki so pomembno pripomogle k izpostavitvi Slovenije kot zelene dežele za izvedbo tudi najzahtevnejših športnih prireditev. Dirko Po Sloveniji z oglaševanjem na Eurosportu smo prepoznali kot odlično možnost promocije Slovenije in njenih destinacij več kot 40 milijonom ljudi v več kot 120 državah po vsem svetu. Destinacije so s kreativnimi formacijami, pestrim športno-kulturnim programom, izpostavitvijo kulinarične ponudbe ter izjemnim navijaškim vzdušjem obogatile dirko, povečale odmevnost dogodka in opozorile na turistične znamenitosti destinacije. Zahvaljujemo se vsem, tako občinam kot različnim organizacijam, šolam, podjetjem in številnim posameznikom za čas in voljo v prizadevanjih, da bi svet začutil Slovenijo kot gostoljubno, srčno in atraktivno deželo mnogoterih doživetij ter zanimivih naravnih in kulturnih znamenitosti. Vaša podpora je velika motivacija za prihodnje projekte.«

Idrija je tudi sicer znana po številnih kolesarskih imenih, ki so pustila poseben pečat v slovenskem kolesarstvu na sploh, zato so tudi pri letošnji organizaciji in izvedbi zaključka etape pokazali ne zgolj svoje organizacijske sposobnosti pač pa tudi svojo izjemno in tudi zelo poznavalsko obarvano navijaško vnemo. “Poseben izraz gostoljubja in izrednega občutka za promocijo lastnega kraja pa so Idrijčani pokazali tudi z izborom pokala, ki ga je ob zaključku etape prejel zmagovalec etape (in tudi kasnejši zmagovalec 26. dirke Po Sloveniji), Italijan v dresu Brahrain Meride, Diego Ulissi. S seboj je namreč ponesel »Idrijsko kolo«, prav za to priložnost izdelan pokal avtorja, slikarja in oblikovalca, sicer dolenjskega rojaka Vladimirja Dada Andderja, ki dobesedno uteleša bogato rudarsko, kovaško in čipkarsko zgodovine Idrije,” so še povedali na STO.

 

Vir: slovenia.info

(Visited 64 times, 1 visits today)