LOGO_LUPA_web

Ferfl – natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom

februar 27, 2017
Foto: Ferfl

Javni zavod Cene Štupar letos ponovno vzpostavlja program za spodbujanje podjetniških idej z družbenim učinkom, imenovan Vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo.

Pomoč pri uresničevanju podjetniških idej

Natečaj Ferfl je namenjen posameznikom in skupinam različnih generacij za spodbujanje podjetniških idej z družbenim učinkom ter njihovi podpori pri uresničevanju. Program je pobuda Javnega zavoda Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana, z njim pa želijo pritegniti posameznike različnih generacij k razvijanju zamisli, ki imajo pozitivne učinke tako za družbo kot za okolje.

Četrta ponovitev programa

Program je bil prvič izveden leta 2014, letos pa gre za njegovo četrto ponovitev. V prvih treh letih delovanja so uspešno razvili podjetja kot so Mimice, ki so poznane predvsem iz nedavnega projekta Startaj Slovenija!, BisterUm, Vitalizem ali Unlock Ljubljana.

Celovita podjetniška podpora

Program je sestavljen iz štirih aktivnosti: podjetniški natečaj, start-up vikend, podjetniška šola in socialnopodjetniški inkubator. Šola podjetništva bo trajala dva meseca, pri čemer so načrtovane tedenske delavnice in tedenska srečanja z mentorjem. Dva zmagovalca bosta razglašena 24. maja in bosta podjetniški ideji naslednje tri mesece razvijala v socialnopodjetniškem inkubatorju. Nagradni slad, ki zaobjema mentorsko podporo in brezplačne pisarne, je vreden več kot 14.000 evrov.

Vir: Ferfl

(Visited 18 times, 1 visits today)